university makedoniasΗ ομάδα του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η εφαρμογή «BrailleOne» έλαβε το πρώτο βραβείο στο “1st IMCL Student International Competition for Mobile Learning Apps”, στο πλαίσιο του “9th International Conference on Interactive Mobile Communication, Technologies and Learning”, το οποίο έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 19-20 Νοεμβρίου 2015, με την υποστήριξη του διεθνούς οργανισμού “IEEE”.

H εφαρμογή που παρουσιάστηκε στο συνέδριο είναι ένα εναλλακτικό πληκτρολόγιο για συσκευές τύπου android. Επιτρέπει στα άτομα με πρόβλημα όρασης να στείλουν από το κινητό τους sms και emails όπως οι βλέποντες.

Την εφαρμογή σχεδίασαν και ανέπτυξαν ο κ. Παύλος Χατζηγιαννάκογλου (Ηλεκτρονικός Μηχανικός, Υποψήφιος Διδάκτωρ και Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας) και η κα Μαρία Καμπουράκη (Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας).

Certificate

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.