02-02-16_apokleismosΣε ισχύ είναι φέτος και για τελευταία χρόνια η ποινή του διετούς αποκλεισμού για όσους αναπληρωτές δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν και  παραιτούνται. Από το επόμενο σχολικό έτος  (2016-17) και για τις προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν κατά το έτος αυτό καταργείται η εν λόγω ποινή για τους αναπληρωτές.

Για όσες  προσλήψεις του τρέχοντος σχολικού έτους γίνουν  μετά τις  21 Φεβρουαρίου στην Πρωτοβάθμια και μετά την  1η Μαρτίου στη Δευτεροβάθμια δεν έχει ισχύ η ποινή του διετούς αποκλεισμού αφού ο νόμος (άρθρο 59 παρ.17 3966/2011) ορίζει ότι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου ( σσ αποκλεισμός από τους πίνακες του τρέχοντος και του επόμενου σχολικού έτους 2016-17) δεν εφαρμόζονται για τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται για χρονικό διάστημα μικρότερο των τεσσάρων ημερολογιακών μηνών, τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται με πλήρες ή μειωμένο ωράριο για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων που λειτουργούν σε Ειδικά Καταστήματα Κράτησης Νέων, τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της εκπλήρωσης των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων και αδυνατούν για το λόγο αυτόν να αναλάβουν υπηρεσία, καθώς και για τους εκπαιδευτικούς που υποχρεούνται να παραιτηθούν προκειμένου να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.