minwi-diskosΗ «Διά βίου Κατάρτιση» των εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια αφορά και τη διαδικασία εξειδικευμένης επιμόρφωσης. Η ανάγκη επιμόρφωσης στις γραφές και την τεχνολογία του Κρητομυκηναϊκού Πολιτισμού προκύπτει τόσο στα μαθήματα της Ιστορίας όσο και σε άλλα μαθήματα (ειδικοτήτων ΠΕ2, ΠΕ3, ΠΕ4 και ΠΕ19/20).

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερευνητής Αιγαιακών Γραφών Δρ. Μηνάς Τσικριτσής, από το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ) σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής κ. Γ. Πανσεληνά και με τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Π. Σημαντηράκη προγραμματίζουν δύο ειδών σεμινάρια: α) διαδικτυακό ή β) δια ζώσης, ως εξής:

α) το διαδικτυακό προγραμματίζεται να γίνει στις αρχές Μαρτίου 2016 σε 4 τρίωρα μαθήματα* την Δευτέρα 29/2, Τετάρτη 2/3, Παρασκευή 4/3, Δευτέρα 7/3 και ώρες 6:15-8:30 μ.μ σε διεύθυνση που θα ανακοινωθεί στους ενδιαφερόμενους που θα δηλώσουν την επιλογή αυτή, στην αίτηση συμμετοχής τους.

β) δια ζώσης για εκπαιδευτικούς του Ν. Ηρακλείου, τα μαθήματα* θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Λεωφόρος Δημοκρατίας 12.

Τα μαθήματα είναι 12 ωρών και θα διεξαχθούν τις ημερομηνίες

 Δευτέρα 8/Φεβ.  –  Τετάρτη 10/Φεβ – Δευτέρα  15/Φεβ  & Τετάρτη 17/Φεβ

ώρες μαθημάτων  17:45 –  20:20

Στον κάθε εκπαιδευόμενο θα δοθεί ηλεκτρονικός φάκελος  που περιλαμβάνει:

βιβλίο, cd rom με το πρόγραμμα γραφής μινωικών Συμβόλων κ.ά.

Παράλληλα θα αξιοποιηθεί και ο φάκελος «Στα ίχνη της Γραφής» που έχει σταλθεί από το ΥΠΠΟ.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 03/02 και ώρα 23:59 στη διεύθυνση :

https://docs.google.com/forms/d/1hn8fD-2IbkBD-rhOnizgG3koKLGsKBV4B50zaCuqeI4/viewform

επικοινωνία για πιθανά ερωτήματα στο email:

[email protected]

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/τριες να φροντίσουν για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών των σχολείων τους.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Καλουδάκης Σταύρος

Ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής

Γιώργος Πανσεληνάς PhD, Med Πληροφορική και Εκπαίδευση

 

*Κατά την διαδικασία της Εκπαίδευσης θα γίνει διαδικτυακό μάθημα από το τμήμα Αστροφυσικής και διαστήματος όπου θα μιλήσει ο Καθηγητής Ξενοφών Μουσάς με θέμα «Η αρχαία τεχνολογία μέχρι τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων»

 

**Περισσότερα στοιχεία για την Εκπαίδευση στην Αρχαία Τεχνολογία και την Μινωική γραφή μπορείτε να δείτε στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV Με τίτλο «Μινωικοί Παράπλοι» στα 5 πρώτα λεπτά και μετά την 1ώρα:45”.

https://www.youtube.com/watch?v=xDgYNBXMeuY

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.