fortsakisΟ Συντονιστής της Ο.Δ.Ε. Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής κ.Θεόδωρος Φορτσάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης, που ολοκληρώθηκε, επιβεβαίωσε δυστυχώς τους χειρότερους φόβους μας. Οι καταγγελίες μας για μια “στημένη διαδικασία”, που διαμόρφωσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με δύο στοχευμένες νομοθετικές παρεμβάσεις, αποδείχθηκαν απόλυτα βάσιμες.
Όπως και στην επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, το σημαντικότερο προσόν για την επιλογή των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης αποτέλεσε, σε πολλές περιπτώσεις το “πιστοποιητικό φρονημάτων” που διαθέτουν υπέρ της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Πολύτιμο εργαλείο για την επιλογή των “ημετέρων” αποδείχθηκε η συνέντευξη, κατά τη διεξαγωγή της οποίας σημειώθηκαν προκλητικές αδικίες, με την υπέρμετρη βαθμολόγηση των “δικών μας”, που καταφανώς υστερούσαν στα αντικειμενικά κριτήρια.
Είναι κατάντημα για το Υπουργείο Παιδείας να αυτοσυγχαίρεται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, και να επαίρεται για το δήθεν αδιάβλητο και αντικειμενικό χαρακτήρα της».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.