Από τον υπεύθυνο ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία «επιλογής» διευθυντών εκπαίδευσης, το τελικό αποτέλεσμα της οποίας επιβεβαίωσε, δυστυχώς, τις ανησυχίες και τις αρχικές εκτιμήσεις μας.

Η αλλαγή του συστήματος επιλογής, με δυο αλλεπάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες, δεν αποσκοπούσε, όπως αποδείχτηκε, στην αξιοκρατία αλλά στην άλωση της διοίκησης της εκπαίδευσης και σε επίπεδο νομού (προηγήθηκε ο διορισμός 13 καθαρά κομματικών περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης, τα προσόντα των οποίων ουδέποτε ανακοινώθηκαν).

Για την επίτευξη του στόχου τους αυτού, οι νέοι κυβερνώντες:
α) Υποβάθμισαν σημαντικά τη διοικητική – καθοδηγητική εμπειρία, καθώς και τα επιστημονικά προσόντα, ενώ υπερτίμησαν τη διδακτική υπηρεσία, όπου υπολόγισαν ότι υπερτερούσαν «τα δικά τους παιδιά».
β) Επανέφεραν τη συνέντευξη που οι ίδιοι είχαν καταργήσει πανηγυρικά πριν από λίγους μήνες, και μάλιστα ενώπιον υπηρεσιακών συμβουλίων απολύτως ελεγχόμενων από τον Υπουργό, χωρίς τα εχέγγυα αξιοπιστίας και διαφάνειας που προέβλεπε ο νόμος 3848/10.

Η αξιοκρατία δεν ήρθε μαζί με την ελπίδα, αλλά αντίθετα θυσιάστηκε στο βωμό της ημετεροκρατίας και της αδιαφάνειας .

Αν για κάτι θα πρέπει να αισθάνεται ευτυχής ο Υπουργός, είναι για το αποτέλεσμα της κάλπης, που μετά τους Διευθυντές Σχολείων επικύρωσε με συντριπτικά ποσοστά τους Διευθυντές Εκπαίδευσης που επελέγησαν το 2010 και σήκωσαν το βάρος και αυτής της σχολικής χρονιάς.

Αν για κάτι πρέπει ο Υπουργός να προβληματίζεται, είναι γιατί μέσα από τη συνέντευξη αλλοιώθηκαν τα αποτελέσματα.

Σε έναν Υπουργό που καταργεί την ενισχυτική διδασκαλία και οδηγεί το δημόσιο σχολείο σε συνεχή υποβάθμιση το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να σιωπά. Οι πράξεις του από μόνες τους κάνουν πολύ θόρυβο….

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.