12628507_10208633515615068_4902870660588981331_oΚάποτε στο μακρινό βασίλειο του «Χρωστάν» είχε κτιστεί ένα παλάτι όχι πολύ μεγάλο, αρκετό όμως ώστε να απαιτεί υπηρέτες δούλους και αυλικούς από όλο το Χρωστάν. Είχε ανάγκη λοιπόν τους παλατιανούς υποκόμους του απανταχού της επικράτειας, ώστε να μπορεί να χτίζει τους νέους πύργους του εκεί ψηλά και να γυαλίζει τους χρυσούς του θρόνους. Και τα χρόνια περνούσαν και το παλάτι μεγάλωνε και προσλάμβανε όλο και περισσότερους αυλικούς.

Για να τους ταΐζει μάλιστα, έπαιρνε δανεικά από τα γύρω Βασίλεια. Οι κακόμοιροι πολίτες του Χρωστάν που δεν υπηρετούσαν στο παλάτι, φτωχοζωούσαν και περίμεναν υπομονετικά κάτω από τα κάστρα των βασιλιάδων να πέσει κανένα ψίχουλο. Οι βασιλιάδες του χρωστάν έτσι είχαν προσλάβει για υπηρέτες το μισό πληθυσμό, ενώ τον άλλο μισό τον είχαν καταδικάσει να κουβαλάει τα τρόφιμα μέχρι το παλάτι, προκειμένου να τους χαριστεί η ζωή, γιατί αλλιώς θα βγαίνανε οι αξιωματικοί από το παλάτι και θα τους καθάριζαν επί τόπου.

Τα χρόνια πέρασαν και το Βασίλειο φτώχηνε πολύ. Οι πύργοι ξέφτισαν και τα αραχνοΰφαντα ρούχα μάδησαν. Οι παλατιανοί δούλοι τότε ανησύχησαν πως θα επιβιώσουν μέσα στο παλάτι καθώς απειλούνταν με στέρηση τροφής. Βρήκανε λοιπόν ένα νέο Βασιλιά από το χώρο έξω από την αυλή, για να του παραδώσουν τα κλειδιά του πύργου, με την προϋπόθεση, να βρει τρόπο να μη πεθάνουν οι αυλικοί. Δέχεται λοιπόν ο νέος Βασιλιάς την πρόκληση και ανεβαίνει στο θρόνο. Αφού λοιπόν τα βασίλεια των γύρω δανειστών του είπαν ότι μόνο με γκρέμισμα των κάστρων θα ζήσει το βασίλειο, αυτός έκανε πως δεν το άκουγε. Παίρνει λοιπόν τη μεγάλη απόφαση: Αποφασίζει τον Κανιβαλισμό ! Για να επιβιώσετε εσείς αυλικοί μου, θα πρέπει να φάτε τις σάρκες των απέξω ! Και άρχισαν λοιπόν οι αυλικοί να τρώνε από τις σάρκες των απέξω πολιτών…

Προηγούμενο άρθροΔιαγωνισμοί Συγγραφής από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Επόμενο άρθροΣχετικά με την εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας που οδηγεί στην κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.