unnamed (1)Ιστορίες του Κυρίου Χολμς και άλλα μυστήρια

Εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά 9+ ετών / 6 Φεβρουαρίου-23 Απριλίου 2016

Οι συμμετέχοντες σε αυτό το εργαστήριο θα έρθουν σε επαφή με τη Λογική, τα Μαθηματικά και τη Φυσική, μέσα από τον λογοτεχνικό κόσμο του διασημότερου ντετέκτιβ όλων των εποχών, Σέρλοκ Χολμς. Και με οδηγό τον συγγραφέα, μεταφραστή κι αφηγητή Ανδρέα Μιχαηλίδη, θα λύσουν μυστήρια ως μαθητευόμενοι ντετέκτιβ, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τα εκθέματα της μόνιμης διαδραστικής έκθεσης του Μουσείου Ηρακλειδών, «Παίζω και Καταλαβαίνω».

Ο Σέρλοκ Χολμς δεν είναι απλά ο μεγαλύτερος ντετέκτιβ της λογοτεχνίας. Ο δημιουργός του, ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, τον έπλασε ως τον κατεξοχήν επιστημονικό άνθρωπο του 19ου αιώνα. Υπέρμαχος της λογικής, του πειραματισμού και της συλλογής δεδομένων, ο Σέρλοκ Χολμς αποτελεί το αρχέτυπο του σύγχρονου εγκληματολογικού ερευνητή. Αν υπήρχε κάτι στο οποίο υστερούσε, αυτό ήταν κυρίως οι ανθρώπινες σχέσεις, η τέχνη και κατά ειρωνική επιλογή του συγγραφέα, η λογοτεχνία. Ευτυχώς ο Κόναν Ντόιλ προνόησε για το ανθρώπινο στοιχείο με τη μορφή του πιστού Δρ. Τζον Γουάτσον και των Ατάκτων της Μπέικερ Στρητ, των παιδιών που όργωναν τους λονδρέζικους δρόμους αναζητώντας στοιχεία και πληροφορίες για λογαριασμό του διάσημου ντετέκτιβ.

Ακολουθώντας μια από τις πιο διάσημες ρήσεις του κυρίου Χολμς, «Γνωρίζεις τις μεθόδους μου. Εφάρμοσέ τις», τα παιδιά καλούνται ως άλλοι Άτακτοι της Μπέικερ Στρητ και μαθητευόμενοι ντετέκτιβ, να λύσουν μυστήρια που θα βάλουν στο δρόμο τους, τόσο ο διάσημος ντετέκτιβ, όσο και οι επίδοξοι εγκληματίες, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τα εκθέματα της μόνιμης διαδραστικής έκθεσης του Μουσείου Ηρακλειδών, «Παίζω και Καταλαβαίνω».

Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή τόσο με τον λογοτεχνικό κόσμο του Σέρλοκ Χολμς και τη Βικτοριανή Εποχή, όσο και με τη Λογική, τα Μαθηματικά και τη Φυσική, στο πλαίσιο μιας διαδραστικής αφήγησης, με οδηγό τον συγγραφέα, μεταφραστή και αφηγητή Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Περισσότερες πληροφορίες για τις έξι υποθέσεις που θα κληθούν να επιλύσουν οι νεαροί ερευνητές, ΕΔΩ.

Αφήγηση & σχεδιασμός Ανδρέας Μιχαηλίδης, Συγγραφέας-Μεταφραστής

Τόπος διεξαγωγής Κεντρικό κτίριο, Ηρακλειδών 16, Θησείο

Ημερομηνίες & ώρα Σάββατο 6 & 20 Φεβρουαρίου, 5 & 19 Μαρτίου, 2 & 23 Απριλίου 2016, 16:30-18:00

Κόστος συμμετοχής 10 ευρώ ανά μάθημα – Έκπτωση 10% στο δεύτερο παιδί.

Εγγραφές Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00, Τηλ.: 210 34 61 981, Email: [email protected]

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.