12513540_10208609200447204_3791181397816540792_oΒρισκόμαστε στο Σεπτέμβριο του 2016

Η άγρια κρίση μαστίζει τα φροντιστήρια μετά την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα φροντιστήρια, προκειμένου να επιβιώσουν, επιστρατεύουν ολοένα και νέες ανταγωνιστικές υπηρεσίες σε γονείς και μαθητές.

-Καλησπέρα σας, Φερνογύρου ονομάζομαι και έχω κλείσει ραντεβού ενημέρωσης για τις πρόσθετες υπηρεσίες ψυχανάλυσης που παρέχετε.
-Καλωσορίσατε στο «Φροϋδικόν»

-Δεν σας κρύβω, ότι τώρα μόλις ενημερώθηκα από τα φροντιστήρια «Σχιζομάθεια» και «Ο Hannibal της γνώσης» για τα προγράμματα ψυχανάλυσης που παρέχουν.
-Μα τι λέτε κυρία Φερνογύρου, η «Σχιζομάθεια» έκανε συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού στο Δαφνί, όταν εμείς παρείχαμε δωρεάν κλίνες στο Δρομοκαΐτειο και ο Hannibal της γνώσης» προσέφερε δωρεάν ζουρλομανδύες, όταν εμείς είχαμε ήδη καθιερώσει τα επταμελή σιδερόφρακτα κλουβιά !

-Πείτε μου λοιπόν τι παραπάνω προσφέρετε από τους ανταγωνιστές σας !
-Να σας πω κυρία Φερνογύρου. Εμείς πλέον εφαρμόζουμε την αναδρομική ύπνωση σε προηγούμενες ζωές, καθότι πιστεύουμε ότι εκεί βρίσκεται η ρίζα του κακού και οι μαθητές μισούν τα βιβλία !

-Δηλαδή αναβιώνετε το παρελθόν από τις προηγούμενες ζωές των μαθητών με ύπνωση;
-Ασφαλώς ! Να βλέπετε αυτό τον μαθητή στο διάδρομο; Με την αναδρομική ύπνωση που του κάναμε, διαπιστώσαμε ότι είχε κάποτε τραγικό θάνατο, γιατί ο Γουτεμβέργιος είχε πιει και έβαλε μπροστά το πιεστήριο βιβλίων ενώ αυτός ο μαθητής κοιμόταν πάνω στην πρέσσα !

– Φοβερό ! Μήπως μπορείτε να μου κάνετε μία επίδειξη της μεθόδου σας σε εμένα για να πεισθώ ;
-Ασφαλώς ! Κοιτάξτε παρακαλώ αυτό το εκκρεμές και χαλαρώστε !

Περνάει μία ώρα.
-Που βρισκόμουν Θεέ μου, όλα στριφογυρίζουν ακόμα !
– Κυρία Φερνογύρου, στην προηγούμενη ζωή σας ξέρετε τι δουλειά κάνατε;

-Τι; Μη μου πείτε….
-Ακριβώς το μαντέψατε, φέρνατε γύρο συνέχεια Συγγρού – Αθηνάς – Τρούμπα !

Προηγούμενο άρθροΙσοκράτης, Προς Δημόνικον 51-52
Επόμενο άρθροΓόνιμος διάλογος για τον θεσμό των Σχολικών Συμβούλων
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.