arxaio_drama_250Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, ώρα 19:00, θα δοθεί διάλεξη με τίτλο “Η τελετουργία στο αρχαίο δράμα” από την κ. Δήμητρα Μήττα. Η διάλεξη δίνεται στα πλαίσια της σειράς μαθημάτων του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Δήμου Θεσσαλονίκης και της ενότητας “Το αρχαίο δράμα επί σκηνής”. Υπεύθυνη ενότητας: Γιάννα Τσόκου, Θεατρολόγος. Η εκδήλωση θα γίνει στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Πλατεία Ιπποδρομίου.

Το αρχαίο δράμα, αναπόσπαστο κομμάτι της θεατρικής μας παράδοσης, αποτελεί για κάθε γενιά καλλιτεχνών του θεάτρου πεδίο αναζήτησης και προτάσεων. Στη σειρά μαθημάτων με θέμα «Το αρχαίο δράμα επί σκηνής», μελετητές και άνθρωποι του θεάτρου προσεγγίζουν μέσα από διαφορετικές ειδικότητες το θέμα και μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία τους. Σύνθετο δημιούργημα η παράσταση, απαιτεί τη συνεργασία πολλών καλλιτεχνών. Πριν ακόμη από την πρώτη ανάγνωση του έργου από τους ηθοποιούς και το σκηνοθέτη ώστε να εμβαθύνουν στο συγκεκριμένο κείμενο και να ξεκινήσουν τις πρόβες, έχει προηγηθεί έρευνα από τους καλλιτεχνικούς συντελεστές. Μετάφραση, δραματουργική επεξεργασία, εικαστική προσέγγιση, μουσική σύνθεση, όλα έχουν συζητηθεί πολλές φορές και οι πρώτες προτάσεις έχουν διαμορφωθεί. Μέχρι το τελικό αποτέλεσμα που θα δούμε στην πρεμιέρα, ο δρόμος είναι μακρύς και δημιουργικός.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.