bullypicΘΕΜΑ: Βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς και γονείς/κηδεμόνες με τίτλο:

«Playing It Serious, Η χρήση του εκπαιδευτικού δράματος ως εργαλείο για την καταπολέμηση    του εκφοβισμού στο σχολικό και διαδικτυακό περιβάλλον»

 

Το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου προσκαλεί ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς και γονείς/κηδεμόνες να παρακολουθήσουν το βιωματικό εργαστήριο που διοργανώνει, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, 12.00-14.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, με τίτλο :

«Playing It Serious, Η χρήση του εκπαιδευτικού δράματος ως εργαλείο για την καταπολέμηση του εκφοβισμού στο σχολικό και διαδικτυακό περιβάλλον»

Πρόκειται για χρήση δραματουργικών τεχνικών εντός σχολείου για τη δημιουργία ασφαλούς χώρου που θα επιτρέψει την ελεύθερη συζήτηση σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό και το cyber-bullying και απευθύνεται σε όλη την σχολική κοινότητα: θύτη, θύμα, συμμαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Χρησιμοποιείται το δράμα και ο αυτοσχεδιασμός ως μέθοδος ενεργοποίησης προσωπικών εμπειριών και συμπεριφορών και ανάδειξης των συναισθηματικών συνεπειών του εκφοβισμού ενώ δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να ανακαλύψουν νέους τρόπους να ξεπεράσουν ένα περιστατικό μέσω της ασφάλειας μιας φανταστικής ιστορίας και ενός συνεχούς εξελισσόμενου πλαισίου.

«Πρωταγωνιστεί» ομάδα 20 μαθητών από την Γ’ Γυμνασίου.                                                                   «Σκηνοθετεί» και συντονίζει η εκπαιδευτικός του 1ου Γυμνασίου Μαρία Κακανδρή, ΠΕ06 (Αγγλικής).

                                                                                                   Η

                                                                                            Διευθύντρια

                                                                                      Κουρλετάκη Χρυσούλα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.