filisΟ Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης θα δώσει συνέντευξη τύπου στην Αίθουσα «Έλλη Παππά» του Υπουργείου, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου (ώρα 12 μ.μ.) με αφορμή τη παρουσίαση των επιμορφωτικών δράσεων που έχουν σχεδιαστεί στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας.

Σκοπός των παραπάνω δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση και η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα ισότητας των φύλων και έμφυλων διακρίσεων, μέσω της απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων που αφορούν στην προώθηση της ισότητας των φύλων, στην ένταξη της διάστασης του φύλου, στις παιδαγωγικές πρακτικές και στην υλοποίηση εκπαιδευτικών παρεμβάσεων σχετικά με τα φύλα και τις διακρίσεις.

Στη συνέντευξη θα μιλήσουν οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων: Φωτεινή Κούβελα (Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων) Ειρήνη Αγαθοπούλου (Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας) Μαρία Γκασούκα (Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης).

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.