Στο πλαίσιο της δράσης «Σύνδεση με Σύνεση» θα διοργανωθούν 4 δια ζώσης σεμινάρια προς εκπαιδευτικούς και στελέχη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης η συμμετοχή στα οποία δεν περιλαμβάνει κάποιο κόστος. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν την περίοδο 7-25 Μαρτίου 2016 και απογευματινές ώρες στην Αθήνα, την Πάτρα, την Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης.

Στο σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάλεξη του κυρίου Gudberg Jonsson, συντονιστή της Εθνικής Εκστρατείας στην Ισλανδία «No Hate Speech Movement» του Συμβουλίου της Ευρώπης & συντονιστή του Ισλανδικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Ο κύριος Jonsson θα έρθει στην Ελλάδα αποκλειστικά για τα σεμινάρια αυτά, με στόχο να μεταδώσει την πολυετή τεχνογνωσία του αναφορικά με βέλτιστες πρακτικές για την υλοποίηση δράσεων, με σκοπό την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους. Συνεπώς, για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι απαραίτητη η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Περαιτέρω, στα σεμινάρια οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την πολιτική και τις δράσεις του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου αναφορικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Επιπλέον, στο σεμινάριο θα λανσαριστεί ένα πρωτοπόρο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο με σχέδια μαθημάτων διάρκειας 22 διδακτικών ωρών προς μαθητές Δημοτικού. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη ευκαιρία να παραλάβουν δωρεάν ένα αντίτυπό του σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή με το πέρας του σεμιναρίου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δια ζώσης σεμινάρια, καθώς και τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής σε αυτά μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση http://synmesyn.sch.gr/index.php/component/eventbooking/?view=seminar

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής είναι η Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.