libraryΗ Διεύθυνση Π/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, και ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ)  διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016, ώρα 9:00 – 12:00 πμ. στο Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων (Μύλος Ματσόπουλου)

Το σεμινάριο έχει σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών του νομού Τρικάλων σχετικά με το το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα» που εκπόνησε ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) για τησημασία του έργου των δημιουργών (συγγραφέων, εικαστικών, φωτογράφων, μουσικοσυνθετών, δημιουργών λογισμικού, κλπ.) και δικαιούχων συγγενικών δικαιωμάτων (τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών, εκδοτών, παραγωγών ταινιών και δισκογραφικών εταιρειών). Η σημασία των δικαιωμάτων αυτών είναι στενά συνυφασμένη με το ρόλο ανθρώπων και εταιρειών στην πολιτιστική άνθιση μίας χώρας, στην αύξηση και ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και στην ανάπτυξη της οικονομίας.

 

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν βασικά θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων. Επίσης θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ενώ θα συμμετάσχουν με παρεμβάσεις οι Θεόδωρος Νημάς-συγγραφέας, Άγγελος Σινάνης-συγγραφέας και Ευσταθία-συνθέτης/ερμηνεύτρια.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση Π/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων (κος Α. Κόφφας): τηλ. 24310 32710, e-mail: [email protected]

 

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να κατεβάσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΟΠΙ  www.opi.gr

 

Η προώθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος γίνεται με την υποστήριξη τουOHIM (Office for the Harmonization in the Internal Market).

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.