poiititis_afisaΕπανάληψη ( μόνο για 2 παραστάσεις )
Κυριακή 17 Ιανουαρίου & Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, 12πμ

Ο Ποιητιτής, παραμυθάς από τους λίγους που ρωτάει όλο ‘’τι ’’, έρχεται να αφηγηθεί σε μικρούς και μεγάλους το νέο του έμμετρο παραμύθι με τίτλο: ‘’Ο αέναος κύκλος της ζωής’’. Ένα μικρό μωράκι βρίσκεται εγκαταλειμμένο μυστηριωδώς στην αυλή του δασκάλου Εκούτ και του βοηθού του, του τρελούλη Φού. Πρέπει να το βοηθήσουν! Πώς μεγαλώνει, όμως, κανείς ένα παιδί; Τί να αρχίσει πρώτα να του μαθαίνει; Πώς μπορεί να γαλουχηθεί ένας άνθρωπος με καλοσύνη και συμπόνια;
Η ιστορία του σοφού δασκάλου Εκούτ, της μικρούλας Πίφ και του τρελούλη Φού, θα χαρίσει χαμόγελα, συγκίνηση, αλλά και την παρήγορη αίσθηση ότι τα λάθη είναι, καμιά φορά, αφορμή για να γίνουμε σοφότεροι. Ζωντανή μουσική και τραγούδι, διαδραστική συμμετοχή των παιδιών στην εξέλιξη της ιστορίας, χιούμορ και θετική ενέργεια σε μια παράσταση που θίγει τις αξίες της παιδείας, του σεβασμού στα πλάσματα γύρω μας, της ανιδιοτελούς αγάπης, της προσφοράς και της ευγνωμοσύνης.
Η παράσταση ξεκινά με γνωριμία με τους ηθοποιούς και με θεατρικά παιχνίδια, ώστε τα παιδιά να προετοιμαστούν για να γίνουν κοινωνοί της θεατρικής διαδικασίας, συμμετέχοντας στο παραμύθι ενεργά.

Συντελεστές:
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Λένα Πετροπούλου
Μουσική: Ζωή Κατσιλέρου
Χορογραφίες: Τάσος Παπαδόπουλος
Σκηνικά: Μάντυ Λάσχου, Τάσος Παπαδόπουλος
Κοστούμια: Κατερίνα Καραογλάνη
Γραφιστική επιμέλεια-Φωτογραφίες: Γεώργιος Δερνίκας
Παραγωγή: Σκοινί-Κορδόνι / anima-animal
Ερμηνεύουν-Τραγουδούν-Παίζουν ζωντανά μουσική:
Γιάννης Δρόσος, Λένια Κοκκίνου, Μανώλης Δραμηλαράκης, Λένα Πετροπούλου

Απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών.
Διάρκεια παράστασης: 1.10’

Εισιτήρια: 7 ευρώ (κανονικό), 5 ευρώ (παιδικό, μειωμένο), ατελώς για τους εκπαιδευτικούς με την επίδειξη της κάρτας τους.

Πληροφορίες επικοινωνίας
Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνίες διεξαγωγής:

Κυριακή, 17 Ιανουάριος, 2016 – 12:00

Χώρος: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. – Αμφιθέατρο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.