special-needs-kidsΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ

«Αναγνωστικές δυσκολίες – Ειδική Αγωγή: Εξειδικευμένη Πιστοποίηση σε
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2 ενοτήτων»

Διάρκεια 500 ώρες

ΜΟΝΟ εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση

VideoΜαθήματα
 
 
 
Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει Πρόγραμμα Κατάρτισης με τίτλο «Αναγνωστικές δυσκολίες – Ειδική Αγωγή: Εξειδικευμένη Πιστοποίηση σε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2 ενοτήτων».

Επιστημονικός υπεύθυνος Προγράμματος:Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η Σωτηρία Τζιβινίκου, Λέκτορας, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με γνωστικό αντικείμενο: Μαθησιακές Δυσκολίες-Διδακτικές Προσεγγίσεις. Έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας του συγκεκριμένου προγράμματος.

(Βιογραφικά στοιχεία και ενδεικτικές δημοσιεύσεις – κάντε κλικ)

Σκοπός και δομή του προγράμματος:
Το πρόγραμμα είναι συνολικής διάρκειας 500 ωρών, οι οποίες κατανέμονται σε 2 θεματικές ενότητες.

1η ενότητα: Θεωρητική κατάρτιση στις αναγνωστικές δυσκολίες και Εκπαιδευτικό πακέτο ανάπτυξης της ανάγνωσης «Τεχνική Κολοβός, 2012» για μαθητές με αναγνωστικές δυσκολίες 300 ωρών.

2η ενότητα: «Εκπαιδευτικό πακέτο για αναγνωστικές δυσκολίες – Πρακτική άσκηση και εξειδίκευση» 200 ωρών.

Αναλυτικά οι διδακτικές ενότητες στον ΟΔΗΓΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ (κάντε click εδω)

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με βασικό γνώμονα την αρχή της εκπαίδευσης ενηλίκων, δηλαδή την επιδίωξη του μεγαλύτερου αποτελέσματος με τη κατά το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση των συμμετεχόντων σε χρόνο και γνωστικούς πόρους.

Έτσι, είναι ένα εντατικό πρόγραμμα, και ταυτόχρονα ιδιαίτερα φιλικό και εύκολο στην παρακολούθηση από τους συμμετέχοντες. Συνδυάζει δηλαδή υψηλά στάνταρντς ως προς το περιεχόμενο και την παρεχόμενη γνώση, χωρίς να θέτει υψηλές προαπαιτήσεις για την παρακολούθηση από την πλευρά των συμμετεχόντων.

Οι προαπαιτήσεις του προγράμματος για τους συμμετέχοντες περιορίζονται στη μικρή εμπειρία και βασική γνώση υπολογιστών και στην ελάχιστη εβδομαδιαία απασχόληση.

Το κύριο χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι ότι στηρίζεται σε βιντεομαθήματα, τα οποία αποτελούν την νέα και ραγδαία αναπτυσσόμενη διαδικασία επιμόρφωσης που χρησιμοποιείται από τα διεθνή πανεπιστήμια και τους μεγάλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς

Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης και η συμβολή του στα τυπικά ακαδημαϊκά προσόντα στα τυπικά ακαδημαϊκά προσόντα του καταρτιζόμενου

Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος χορηγείται «Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης» από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο είναι πιστοποιημένος φορέας, και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πιστοποίηση και τη μοριοδότηση των προγραμμάτων του από τους αρμόδιους στην Ελλάδα φορείς.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος, οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης στο γνωστικό αντικείμενο «Αναγνωστικές δυσκολίες», 500 ωρών.

Κατηγορίες υποψηφίων που γίνονται δεκτοί στο Πρόγραμμα:
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές και πτυχιούχους ειδικούς παιδαγωγούς όλων των βαθμίδων, εκπαιδευτικούς, και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και ειδικούς διαφόρων επιστημονικών πεδίων που εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν, στην προσχολική αγωγή και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και σε ειδικά σχολεία.

Κόστος συμμετοχής:
Στον παρακάτω πίνακα δίνεται συνοπτική περιγραφή της διάρκειας, του κόστους παρακολούθησης του προγράμματος, και της εκπτωτικής πολιτικής που ακολουθείται. Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε τραπεζικό λογαριασμό και εκδίδεται απόδειξη είσπραξης στα στοιχεία του μετέχοντα.

Βλ. πίνακα που ακολουθεί:

Διάρκεια προγράμματος

Χρόνος διδασκαλίας

Κόστος σε ευρώ

Χωρίς εκπτώσεις

Με εκπτώσεις*

Συνολικό Πρόγραμμα (2 Ενότητες)

12 μήνες

500 ώρες

1.200€

10%

15%

30%

1.080

1.020

840

*10% έκπτωση: : Όταν γίνεται εφάπαξ καταβολή του ποσού
*15% έκπτωση: Μέλη πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, Άνεργοι, Φοιτητές, Κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων
*30% έκπτωση: Άτομα και γονείς παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

ΔΟΣΕΙΣ :

  • Το πρόγραμμα μπορεί να εξοφληθεί εφάπαξ με έκπτωση 10%
  • ή 3 δόσεις των 400 ευρώ.
Σημειώνεται ότι αν κάποιος εκπαιδευόμενος εντάσσεται σε παραπάνω από μία κατηγορίες έκπτωσης, θα του χορηγηθεί η έκπτωση για μία μόνο κατηγορία, π.χ. την κατηγορία με την υψηλότερη έκπτωση, ή την κατηγορία την οποία ο ίδιος θα επιλέξει.

Δικαιολογητικά αίτησης συμμετοχής:
• Αίτηση συνοδευόμενη από φωτογραφία τύπου ταυτότητας (διαθέσιμη στη διεύθυνση www.kek.uth.gr)
• Απλή φωτοτυπία Ταυτότητας
• Αποδεικτικό Τίτλου/ων Σπουδών (απλή φωτοτυπία) (για ήδη πτυχιούχους) ή βεβαίωση σπουδών από τη Γραμματεία του τμήματος στο οποίο είναι εγγεγραμμένος ο ενδιαφερόμενος (για προπτυχιακούς φοιτητές)
• Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Περίοδος αιτήσεων:

Δευτέρα 21/12/2015 έως και Παρασκευή 22/01/2016
 

• Έναρξη μαθημάτων: 01 Φεβρουαρίου 2016

Τρόπος & τόπος υποβολής δικαιολογητικών:
•  Αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά
• Γραμματεία Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιαννιτσών & Λαχανά, Παλαιά, Συγκρότημα Τσαλαπάτα, 38334, Βόλος

Καταβολή Διδάκτρων (με την έναρξη του προγράμματος):
•  Alpha Bank
•  Αριθμός Λογαριασμού: 310-00-2002-020935 (Επιτροπή Ερευνών Π.Θ.)
•  ΙΒΑΝ GR6401403100310002002020935
•  Κωδικός έργου: 4165.0044

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Στην απόδειξη κατάθεσης θα πρέπει να αναφέρεται οπωσδήποτε ο Κωδικός έργου καθώς και το ονοματεπώνυμο του καταθέτη

• Η απόδειξη της κατάθεσης θα αποστέλλεται ή θα προσκομίζεται στη Γραμματεία του Κ.Ε.Κ.

Πληροφορίες:

  • Επιστημονική Υπεύθυνη, κ. Σωτηρία Τζιβινίκου, τηλ. 24210 74884, 24210 21663, 6977301213, 6977296920. e-mail: [email protected]
  • Γραμματεία Κ.Ε.Κ. Π.Θ.: Γιαννιτσών & Λαχανά, Παλαιά, Συγκρότημα Τσαλαπάτα, 38334, Βόλος, τηλ.: 2421006367 , fax: 2421006487,   e-mail: [email protected] (διοικητικά θέματα)
 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.