Εθελοντών μεγαλείο… η πρώτη παιδική χαρά για ανάπηρα παιδιά!

0
776

Ανθρώπων έργα τα δεινά… ανθρώπων έργα ΟΜΩΣ και τα μεγαλεία!

Με αυτή την αγαπημένη μου φράση, καλωσορίζω ακόμα μία χρονιά, από τη γνώριμη στήλη (ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ), της γνώριμης διαδικτυακής στέγης (ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ). Οι δικές μου ευχές είναι τα έργα μου κι αυτά τα έργα φροντίζω να προηγούνται των λόγων μου. Μοναδική μου προσδοκία και μέριμνα λοιπόν, για ακόμη ένα χρόνο είναι η εξασφάλιση της ψυχικής και πνευματικής υγείας, όπως και η καθαρότητα κι ο πλούτος σε ψυχή και μυαλό, ώστε οι καλύτεροι άνθρωποι πνευματικά και ψυχικά, να ορίσουν μία πραγματικά καλύτερη χρονιά και ζωή, για όλους.

Δε θα μπορούσα να βρω καλύτερο τρόπο λοιπόν, από το θέμα του σημερινού άρθρου, ώστε να κάνω διαδικτυακό ποδαρικό «με το δεξί», γι’ αυτή τη νέα χρονιά. Βλέπετε, η ανθρωπιστική κυρίως κρίση της Ελλάδας είναι παράδειγμα προς αποφυγή, για τον υπόλοιπο πλανήτη. Μόνο στην Ελλάδα εξάλλου, ο εθελοντισμός γίνεται είτε «για τα μάτια του κόσμου», είτε στην καλύτερη περίπτωση για την προσωπική ψυχική ανάταση ενός ανθρώπου, καθώς σε όλες τις υπόλοιπες χώρες επιβραβεύεται με μοριοδότηση και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος κάθε βιογραφικού. Έτσι λοιπόν, για κάποιους, ο εθελοντισμός είναι κίνητρο για την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη, σε αντίθεση με τη μέση ελληνική αντίληψη, που δε βλέπει πέρα από τα στενά όρια της τσέπης, της ιδιοτέλειας και των συμφερόντων.

Τρία χρόνια σκληρής δουλειάς χρειάστηκαν, για να γίνει το φαινομενικά αδύνατο κυριολεκτικά δυνατό, από ομάδα εθελοντών, στην πόλη Kenosha του Wisconsin, στις ΗΠΑ. Δάπεδα κατάλληλα σχεδιασμένα, ώστε να εξασφαλίζουν ότι οι αναπηρικές καρέκλες μπορούν να κινηθούν σωστά χωρίς να γλιστράνε, καθίσματα που κλειδώνουν και ειδικές κούνιες για τα παιδάκια που μετακινούνται με αναπηρικά καρότσια, είναι ένα μόνο δείγμα της άρτιας τεχνικής που εφαρμόστηκε, για την εξασφάλιση του αυτονόητου μεν, αλλά ανύπαρκτου έως τώρα. Εξάλλου, οι παιδικές χαρές είναι το αγαπημένο ζητούμενο όλων των παιδιών ανεξαιρέτως, οπότε οφείλουν να τις απολαμβάνουν όλα τα παιδιά.

Το συγκινητικό αυτής της προσπάθειας δεν είναι μόνο ο χρόνος και ο κόπος που απαιτήθηκε, για να αποκτήσει σάρκα και οστά το όνειρο ζωής αυτών των υπέροχων ανθρώπων, αλλά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες κατασκευές δεν εξυπηρετούν περιορισμένο αριθμό αναπηριών. Σε αυτή την παιδική χαρά, οι εθελοντές με τη σύμπραξη των τεχνικών, έχουν μεριμνήσει να υπάρχουν μέχρι και υποδομές με μουσικά όργανα, που να επιτρέπουν στα παιδιά με βοηθήματα ακοής, να εξερευνήσουν το βασίλειο των ήχων. Η αγαπημένη παιδική ανάμνηση όλων από το «γύρω γύρω όλοι», ήρθε ο καιρός να γίνει ασφαλής απόλαυση και για τα παιδιά που διαθέτουν ειδικές ικανότητες και βοηθητικό εξοπλισμό.

Περισσότεροι από εκατό εθελοντές δούλευαν σκληρά καθημερινά, ώστε μετά από τρία χρόνια, να υλοποιήσουν το όνειρό τους. Δεδομένα και αυτονόητα τα συγχαρητήρια για κάθε έναν από αυτούς τους ανθρώπους ξεχωριστά και μακάρι η σεμνότητα του μεγαλείου τους, να τους συνοδεύει και στο υπόλοιπο της ζωής τους. Αυτή η αθόρυβη σεμνότητα των άξιων και υπέροχων ανθρώπων εξάλλου, κατασκευάζει τέτοια εκκωφαντικά μεγαλεία, με τα οποία ασχολείται ολόκληρος ο πλανήτης. Ευχή και προσδοκία, να παραδειγματιστούν από αυτή την υπέροχη ιδέα και κάποιοι υπέροχοι Έλληνες, που αναμφίβολα υπάρχουν, ώστε αυτή η πρωτιά και στη δική μας πατρίδα, να ξαφνιάσει επιτέλους ευχάριστα όλους τους υπόλοιπους!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.