10257418_10205905372533196_6240983612209088529_oΒρισκόμαστε στη μεταπολεμική εποχή.
Μία εκδιωγμένη γυναίκα αριστερών πεποιθήσεων επιθυμεί την καταξίωσή της στα αστικά κέντρα της Ελλάδας. Διακαής πόθος της η προσφορά εκπαιδευτικών υπηρεσιών δια γάμου στο άντρο της επίσημης κρατικής εκπαίδευσης.
Έχει όλα τα φόντα της διδακτικής, έχει κουλτούρα, μιλάει ωραία, όμως έχει ένα στίγμα: Έχει αριστερές καταβολές και της στερείται το πιστοποιητικό φρονημάτων που θα της επέτρεπε τον ποθητό γάμο !

Ως γνήσια εκδικητική γυναίκα, δεν το βάζει κάτω, οργανώνεται στο νέο άντρο της εκπαίδευσης που λέγεται φροντιστήρια εισαγωγικών εξετάσεων.
Ανεβάζει έτσι τον πήχη της εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα κάθε νέο εκπαιδευτικό σύστημα να την έχει ανάγκη ως ερωμένη παράλληλα με την επίσημη κρατική σύζυγο !
Η επίσημη κρατική σύζυγος τότε μανιάζει, λυσσομανάει και διεκδικεί κάθε τόσο την διαπόμπευση της ερωμένης, τον εξοστρακισμό της , το θάνατό της, προκειμένου να σώσει το σπιτικό της, που μόνιμα αδυνατεί να προσφέρει την πνευματική εκείνη ερωτική πράξη, η οποία θα προκαλέσει το ενδιαφέρον του θνήσκοντος σώματος και πνεύματος των Ελλήνων.

Η φροντιστηριακή ερωμένη του συστήματος, διεκδικεί πλέον την πνευματική περιουσία που της ανήκει μετά από θυσίες και κοπιώδες νταλαβέρι. Άλλαξε έκτοτε πολιτικές πεποιθήσεις και βρέθηκε αντιμέτωπη με την κρατική σύζυγο να είναι έτοιμη να ντυθεί το κόκκινο φόρεμα που η ερωμένη εγκατέλειψε στο χρονοντούλαπο.

Είναι λοιπόν έτοιμη η σύζυγος στην κρεβατοκάμαρα, να ντυθεί στα κόκκινα και να προκαλέσει για άλλη μία φορά τον εκπαιδευτικό κρατικό σύζυγο.
Του ψιθυρίζει τότε:
-Ξέρω πως με θες ντυμένη στα κόκκινα! Πες μου τι σου κάνει η άλλη που δεν στο κάνω εγώ;
Ο κρατικός σύζυγος δεν τολμά να απαντήσει. Άλλωστε η επίσημη σύζυγος είναι στείρα !
Όλα αυτά τα χρόνια, οι πνευματικοί καρποί ήταν εξώγαμοι !

Προηγούμενο άρθροΠερί της ακμής και της …παρακμής των ιδιαίτερων φροντιστηρίων
Επόμενο άρθροΣτα φροντιστήρια προπάντων αυστηρότης!
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.