Βρισκόμαστε στο 1996.
Μια φροντιστηριακή απειλή ξεπηδά στα 200 μόλις μέτρα και με πιάνει ταραχή !

Καινούριο φροντιστήριο, με γκλαμουράτο χώρο, με ψευδοροφές και σποτάκια, με trendy look και fashionable design, και στα prospect του υπόσχεται τα πάντα, από ονειρεμένο μάθημα με εξωτικές καλλονές καθηγήτριες μέχρι σίγουρη επιτυχία σε ιατρική, πολυτεχνεία, Άρειο Πάγο, Βουλή των λόρδων, κ.λ.π.

Παράλληλα, δημοσιεύει αγγελία για εξεύρεση νέου μαθηματικού, με όρεξη για δουλειά ! ( Όλοι εμείς θέλαμε τους τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας )
Στο φροντιστήριο μας εκείνη την εποχή εργαζόταν ο “James” – ψευδώνυμο νέου μαθηματικού – τον οποίο ώθησα σε μυστικό κατασκοπευτικό σχέδιο !

Παρέδωσα λοιπόν μυστικές οδηγίες στον James, να το παίξει τάχαμου ορεξάτος νέος μαθηματικός, να περάσει το «σιδηρούν παραπέτασμα» και να καταγράψει πληροφορίες του εχθρού:
-Ποιος είναι ο διευθύνων την αφορμή της ταραχής μου;
-Πούθε κρατά η σκούφια του και μας ταράζει πάνω στην κρίσιμη ωριμότητα, πάνω που θα γινόμασταν οι ονειρεμένοι επιχειρηματίες της μαμάς και του μπαμπά;
-Τι θέλει και τώρα ποιος τα ακούει από τη σύζυγο που δεν πήγα να διοριστώ στο δημόσιο;
-Πως τολμά και δεν επισκιάζεται από την αίγλη των φροντιστηρίων μας και τσαμπουκαλευτικά παραβιάζει την ακτίνα των 2km που δικαιωματικά μου ανήκει !

Γύρισε ο James με ασαφείς πληροφορίες που άκρη δεν έβγαζες…

Περνά ο καιρός και κατά το μήνα Μάιο είχε ξεχάσει ο James ένα πρωί ένα ντοσιέ με φυλλάδια και σημειώσεις στο τραπεζάκι της αίθουσας αναμονής.
Ρίπτω ένα βλέφαρο και τι να δω!

Ανάμεσα σε κωνικές τομές και θεωρίες αριθμών ήταν ένα φυλλάδιο με λογότυπο του εχθρού από το σιδηρούν παραπέτασμα !
Ώστε δούλευε στον εχθρό και προφανώς μετέφερε πληροφορίες από τη δύση !
Η ταραχή μου ήταν τόσο μεγάλη που κάπνισα τσιγάρο και είχα να καπνίσω από τις τουαλέτες του γυμνασίου !

Αποφάσισα να πάρω τις πληροφορίες μου για τον James πατώντας το ευαίσθητο κουμπί του ! – Ο James είχε ιδιαίτερη ευαισθησία εις το ωραίον φύλλον !

Στο φροντιστήριο μας τότε εργαζόταν η ψευδωνυμικώς αποκαλούμενη «Πανωραία» η οποία ήταν προικισμένη από τη φύση και στα πάνω της και στα κάτω της, δηλαδή ήταν «Πανωκατωραία» και η οποία έλαβε την εντολή να βγει ραντεβουδάκι συναδελφικό προκειμένου να κατασκοπεύσει. Έτσι πήρε το ρόλο της Tatiana Ramanova στο «από τη Ρωσία με αγάπη»

Τα μαντάτα της Πανωραίας ήταν τα αναμενόμενα: O James εργαζόταν για τον εχθρό…

Πέρασαν δυο χρόνια, το σιδηρούν παραπέτασμα κατέρρευσε και ο James βρέθηκε στα Gulag του ΟΑΕΔ…

Προηγούμενο άρθροΟ μετασχηματισμός του δημόσιου χώρου επικοινωνίας
Επόμενο άρθροΓραμματική: Συνηρημένα β´ τάξης σε -εω
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.