12418774_10208409379971817_1601548280827622966_oΒρισκόμαστε στον Οκτώβρη του 2001
Αγανακτισμένοι πολίτες αντιδρούν στα media της εποχής και αδειάζουν φορτηγά με σκουπίδια έξω από τα studio του Antenna όπου αρχίζουν τα γυρίσματα του «Βig brother» – οι πολίτες αντιδρούν στην αναγωγή σε σημαντικότητα των ασήμαντων καθημερινών στιγμών !
Βρισκόμαστε στο 1989. Στα εργοστάσια της κρατικής αεροπορικής βιομηχανίας της Σοβιετικής ένωσης, παίζονται για πρώτη φορά ποπ φτηνά τραγουδάκια από την τοπική συμφωνική, σε αντικατάσταση της «νύχτας στο φαλακρό βουνό» του Mussorgsky που συνήθως παιζόταν μέχρι τώρα !
Βρισκόμαστε στο Σεπτέμβριο του 1981
O λαός πλήρως καταλαμβάνει την εξουσία με το ηγετικό προφίλ της παρέας, της μπιρίμπας, του περιπτέρου, της λαικής αγοράς. Η εξουσία αναμεταδίδεται σε κάθε γωνιά της πολύπαθης χώρας, όπου μία λανθάνουσα πληροφορία περί συμμετοχικής δημοκρατίας έχει διαφύγει έως τα σύνορα και τραντάζει τα ούμπαλα της αστικής ελίτ η οποία ελυμένετο μέχρι τουδε την επικράτεια.
Βρισκόμαστε στον Ιανουάριο του 2015. Το πείραμα της συμμετοχικής διευρυμένης δημοκρατίας επαναλαμβάνεται. Αυτή τη φορά πρόκειται για ρομπότ που αντί να υπηρετούν τον πολίτη επαναστάτησαν κατά των γεννητόρων και διεκδικούν επιβίωση ! Με τίμημα προφανές την όποια θυσία των γεννητόρων ως και η βορά προς τους Θεούς των αρχαίων Ίνκας.
Βρισκόμαστε στο τέλος του 2015
Το διαδίκτυο κυριαρχείται από selfies, από καθημερινές στιγμές που έχουν αναχθεί σε επίπεδο θεολατρικής λαγνείας ! Μπριζόλες, βυζιά, μωρά, αποφάγια ταβερνών, ηλιοβασιλέματα, μεγαλοστομίες, ερωτικές επιθυμίες, συνταγές μαγειρικής, φανταρίστικα ανεκδοτάκια, δηλώνουν την κυριαρχία της μετριότητας σε όλα τα επίπεδα !
Δεν νίκησε η φιλοσοφία, νίκησε η μαγειρική ! Δεν νίκησε η διανόηση, νίκησε η λαγνεία των selfies, δεν νίκησε το προλεταριάτο – το νίκησε η ερωτική αυτάρεσκη λαγνεία, δεν νίκησε ο φιλελευθερισμός – νίκησε η προσκόλληση προς τις εφήμερες πολιτείες, δεν νίκησε η επανάσταση της rock και του Woodstock – νίκησε η Βίσση και η Βανδή ! Δεν νίκησαν οι μοναδικές στιγμές, -νίκησαν οι καθημερινές στιγμές όλων μας που ανάγονται πλέον σε επικές !
ΖΗΤΩ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ – ΖΗΤΩ Η ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ !

Προηγούμενο άρθροΑξιολόγηση Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας B´ Ημερήσιου & Εσπερινού Λυκείου(2015-2016)
Επόμενο άρθροΤο κομματικό σύστημα τρίζει…
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.