11154828_10208382479259316_432758940151443939_oΥπάρχουν δύο βασικοί λόγοι που με εμπόδιζαν πάντα να πιστέψω στον Santa Claus:
1.O Santa είναι χοντρός- όχι ότι δεν συμπαθώ τους αγαπητότατους χοντρούς, αλλά πως μπορεί βρε παιδί μου ένας χοντρός να ευεργετήσει τα παιδάκια που λοιμοκτονούν ; Βέβαια, σπάνια έχουμε δει τον Santa στα χωριά των Τούτσι και τον Χούτου γιατί κινδυνεύει ως βρώσιμος με συνοδευτικούς τους ταράνδους του έλκηθρου ! Παλαιότερα δε, η σύζυγος του απαγόρευε ρητά τις πτήσεις υπεράνω της Σοβιετικής ενώσεως καθότι θα εκαταρίπτετο ως εχθρικόν αεροσκάφος !
Λέγεται, ότι είναι τόσο χοντρός, που όταν δεν τον βοηθάει η γυναίκα του να φορέσει το ζωνάρι, το δένει στην άκρη ενός μπούμεραγκ που το εκτοξεύει γύρω από τη μέση του !
Λέγεται ακόμη, ότι ο προσωπικός του Λάπωνας ράφτης για να μετρήσει τη μέση του προκειμένου να ράψει το χαρακτηριστικό γούνινο φουρό, κατεβάζει τις θεωρίες του Ερατοσθένη περί ισημερινού !
2. Ο Santa κάνει διακρίσεις στα δώρα ! Συγκεκριμένα, δεν κάνει δώρα στα Εβραιόπουλα, στα Ινδουιστάκια, στα Βουδιστάκια, στα παιδιά των Χόπι, των Σιού, των Ζουλού, των Σούφι και όχι μόνο αυτό !
Λέγεται, ότι επιδεικτικά μπαίνει στις καμινάδες σπιτιών από μουσουλμανάκια και αντί για δώρα, γκαρίζει το “Ho Ho Ho” και αφήνει κάρτα αλλαγής θρησκεύματος με Sony Playstation !
Τέτοιες διακρίσεις είναι ανεπίτρεπτες για ένα εκπρόσωπο της Χριστιανοσύνης, ο οποίος μάλιστα εθεάθη να διαφημίζει την πολυεθνική Coca cola και το χριστουγεννιάτικο Maxi Burger των Mac Donald’s !

Προηγούμενο άρθροΕυχές από Δ.Ο.Ε.
Επόμενο άρθροΝεοελληνική Γλώσσα Β´ Λυκείου:Διαδίκτυο(Κριτήριο αξιολόγησης)
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.