elme HrakleiouTO ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείου να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες των γενικών και ειδικών σχολείων σε ΕΕΠ (Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό)και ΕΒΠ (Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό)από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Είναι γνωστό ότι τα προγράμματα αυτά (ΟΑΕΔ- ΕΣΠΑ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) που εφαρμόζονται εδώ και 4 χρόνια, σύμφωνα με τις «βέλτιστες πρακτικές» του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, και αναιρούν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Καθιερώνουν εργασία δύο ταχυτήτων, αφού οι συνάδελφοι που θα προσληφθούν εκεί για …ένα πεντάμηνο, θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε πλήρες εργασιακό ωράριο χωρίς ουσιαστικά ασφάλιση, για 400 ευρώ τον μήνα και χωρίς να μπορούν να κατοχυρώσουν δικαίωμα λήψης του επιδόματος ανεργίας μετά τη λήξη της σύμβασης τους!

Επιπλέον οι προσλήψεις για ΕΕΠ και ΕΒΠ μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, παρακάμπτουν τους πίνακες προϋπηρεσίας των συναδέλφων που υπηρετούν εδώ και 13-14 χρόνια ως αναπληρωτές με τα απαραίτητα τυπικά προσόντα, βάζοντας ως μοναδικό κριτήριο πρόσληψης το χρονικό διάστημα ανεργίας και όχι πιστοποιημένη κατάρτιση. Άλλο ένα βήμα στην υποβάθμιση της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, με τελικούς αποδέκτες τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειες τους.

Ως ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταγγέλλουμε κάθε πρακτική και μέτρο που υποβαθμίζει παραπέρα το εκπαιδευτικό έργο στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, και

καταργεί τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων και κάθε εργαζόμενου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

 

Να καλυφθούν όλα τα κενά με άμεσους μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού στην ειδική και γενική αγωγή, με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας.

-Τήρηση των πινάκων προϋπηρεσίας ΕΕΠ και ΕΒΠ και προσλήψεις από αυτούς στις θέσεις αναπλήρωσης.

Kατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση και αλλού.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.