12309844_10208263675689301_1370932855101363621_oΟ Πέτρος Ζωγράφου είναι ένα μοναδικό είδος αυτόκλητου Φυσικού – εφευρέτη.
Παρουσιάζει σε εκπομπές υψηλής τηλεθέασης συσκευές βγαλμένες από τον την οδύσσεια του διαστήματος.

Ισχυρίζεται, ότι πετυχαίνει «ψυχρή υδρογονική οξειδοαναγωγή» προφανώς έχοντας σύγχυση μεταξύ των εννοιών της ψυχρής υδρογονικής σύντηξης και της ηλεκτροχημικής οξειδοαναγωγής !

Ισχυρίζεται, ότι μετατρέπει την ύλη σε ενέργεια, έχοντας σύγχυση μεταξύ της θεωρίας του Einstein και της «βενζίνας που τρώει το ντεπόζιτο για να κινηθεί τ΄αμάξι» όπως λέει !

Βλέπει ποιητικά τη φύση, μπερδεύει πρωτόνια, ηλεκτρόνια, στάχτες, καταρράκτες, υποβρύχια, μιλάει σα μικρό παιδί προσεγγίζοντας τη φυσική σε επίπεδο β΄δημοτικού !

Έχει φτιάξει μια κυψέλη υδρογόνου και από το ρεύμα που παράγει η κυψέλη, τροφοδοτεί ταλαντωτές κοντά στα ηλεκτρόδια – καταλύτες, σε ψηλή συχνότητα ώστε να τα υπερδιεγείρει, με αποτέλεσμα να αποδίδεται η ενέργεια των καταλυτών με γρήγορους ρυθμούς, να παράγεται υδρογόνο με γρήγορους ρυθμούς και κατά συνέπεια να αυξάνεται η απόδοση. Ο ίδιος βέβαια, πιστεύει ότι συντόνισε τα μόρια του νερού, όπως πιστεύει και ότι τα κούτσουρα που καίγονται στο τζάκι, μετατρέπουν τη μάζα τους σε ενέργεια, αγνοώντας το καυσαέρια ! Γενικά, πιστεύει, ότι μπορεί να απελευθερώσει την ενέργεια της ύλης !
Με πρόχειρους υπολογισμούς, εντοπίζουμε την τρολιά στο ότι 1 κιλό κράμα μετάλλου που χρησιμοποιεί στην κυψέλη, (αλουμίνιο-μαγνήσιο) αποδίδει 57MJoule που είναι 15.8KWh. Ένα σπίτι χρειάζεται περίπου 1000KWh κάθε 2 μήνες, άρα μιλάμε για 1000/15.8 = 63.29 κιλά μετάλλου κάθε 2 μήνες; και 5 ευρώ να στοιχίζει ανά κιλό αυτό το κράμα, μιλάμε για 316 ευρώ, δηλαδή πολλαπλάσια χρέωση της ΔΕΗ ! Προφανώς και παραπλανεί συστηματικά, ενώ ξέρει το κόστος του καταλύτη !

Η ψυχολογία του είναι η ψυχολογία του παιδιού που δεν μπορεί να μιλήσει, αλλά μια μέρα θα δείξει στον κόσμο ποιος είναι!

Έχει όμως το ταλέντο του ταχυδακτυλουργού ! Αποσπά την προσοχή του θεατή με τις ευφάνταστες θεωρίες του για τα ηχητικά όπλα που μπορεί να σχεδιάσει για τον ελληνικό στρατό και για την επίλυση του ενεργειακού προβλήματος του πλανήτη !
Σε κάθε περίπτωση ανήκει στη σφαίρα των αγγελικών ταγμάτων, καθότι δεν προσδοκά οικονομική ωφέλεια, αλλά το κάνει για το καλό του πλανήτη! Αν πιστεύαμε στη μετενσάρκωση, ίσως να είναι ενσάρκωση ενός αδελφού του Tesla, ο οποίος πάντα θαύμαζε τον big brother και ποτέ δεν μπόρεσε να του μοιάσει!

Το πιο άξιο λόγου είναι όμως ο μεσσιανισμός που κρύβεται πίσω από τις προσδοκίες των αφελών Ελλήνων θεατών ! Πιστεύουν και αναμένουν το νέο Μεσσία !

Προηγούμενο άρθροΤο σχολείο που βιώνουμε – Το σχολείο που οραματιζόμαστε: κριτική και διεκδικήσεις.
Επόμενο άρθροΟι μισθοί των εκπαιδευτικών με το νέο μισθολόγιο. Διαφορές από το παλιό – Επιδόματα
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.