ekpaideutikoiΟι μισθοί των εκπαιδευτικών με το νέο μισθολόγιο

Διαφορές από το παλιό – Επιδόματα

Ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι μισθοί των εκπαιδευτικών ( Ν. 4354 ΦΕΚ 176/16-12-2015 ).

Παρά τα όσα λέγονται και δημοσιεύονται αυτές τις μέρες για «αυξήσεις» στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και το νέο μισθολόγιο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ακόμα μισθολόγιο απόλυτα προσαρμοσμένο στα μέτρα των μνημονιακών κυβερνητικών δεσμεύσεων για συγκράτηση και περιορισμό του συνολικού μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο.

Σε γενικές γραμμές το νέο μισθολόγιο προβλέπει :

  • Η κατάταξη των υπαλλήλων θα γίνει στις 31-12-2015 με το συνολικό χρόνο προϋπηρεσίας που έχει ο καθένας. Από το 1-1-2016 έως 1-1-2018 δεν θα γίνει καμία επανακατάταξη, ενώ γι΄ αυτή τη διετία παγώνουν οι μισθοί όλων των Δ.Υ. Ταυτόχρονα η διετία 2016-18 «χάνεται» , αφού δεν θα υπολογιστεί ο χρόνος υπηρεσίας για μελλοντική επανακατάταξη.
  • Ο ρυθμός αύξησης των ονομαστικών μισθών μειώνεται σημαντικά, σε σχέση με το προηγούμενο μισθολόγιο.
  • Η μισθολογική ανισότητα ανάμεσα σε υπαλλήλους και ανώτερα στελέχη (θέσεις ευθύνης), αυξάνεται. Ημεταχείριση, δε, για τους μετακλητούς υπαλλήλους, τους ειδικούς συνεργάτες και τους συμβούλους Υπουργών-που οι ίδιοι διορίζουν- γίνεται προκλητικά ευνοϊκότερη.

Περισσότερα στη σελίδα www.mpratis.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.