12366108_10208346370996632_2124016226422279098_oΒρισκόμαστε στο Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Παρακολουθούμε ουσιαστικά έναν πιτσιρικά με το όνομα Σεμινάρια διδακτικής, που μεγάλωσε αλλά διακατέχεται ακόμη, από το ανώριμο της ηλικίας του !
Μια μέρα θα ενηλικιωθεί, θα δουλέψει και θα φέρει λεφτά στο σπίτι ! Πρέπει πρώτα όμως να μάθει καλά πως θα δουλέψει, να διδαχτεί πρώτα πριν διδάξει !
Ρωτάει συχνά τον κηδεμόνα του, αν θα καταφέρει να γίνει τόσο δυνατός όπως η μεγάλη αδελφή του η προσομοίωση. Ο κηδεμόνας δε, του απαντά, ότι τώρα δεν βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί μαζί του, γιατί έτρεχε να βοηθήσει στο σβήσιμο της φωτιάς που λίγο ακόμα να τύχαινε να φουντώσει, θα έκαιγε το σπίτι τους !
Ο πιτσιρικάς λοιπόν δικαιολογείται ακόμη να λέει ότι του αρέσει να παίζει, να κάνει παρέα με oποιονδήποτε, και να βγαίνει έξω από το σπίτι της διδακτικής ύλης. Δικαιολογείται ακόμη, να επιδίδεται στο εμπόριο τιμητικών πλακετών στο αυτάρεσκο παιχνίδι μιας παρατεταμένης βαθμίδας prejunior.
Οι κηδεμόνες του σκέπτονται του χρόνου, να τον γράψουν σε ένα καλό σχολείο, που να παρακολουθεί τις επιδόσεις του ώστε να μπορούν να αξιολογήσουν επιτέλους τους εκπαιδευτές του καθώς και το εκπαιδευτικό έργο.
Ένα είναι βέβαιο ! Μια ημέρα όλοι θα τον δείχνουν και θα θέλουν να κάνουν παρέα μαζί του. Θα είναι η ημέρα που θα έχει ωριμάσει το ανοσοποιητικό του σύστημα, θα έχει απαλλαγεί από τις παιδικές ασθένειες και θα μπορεί να συναγωνιστεί τη μεγάλη αδελφή του την προσομοίωση !

Προηγούμενο άρθροΠρακτικός & ερμηνευτικός οδηγός για τις Πανελλαδικές 2016.
Επόμενο άρθροΓιατί δεν υπάρχουν μεγάλοι παιδαγωγοί;
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.