1Το αμοιβαίο κλίμα εμπιστοσύνης συνομολογήθηκε και σήμερα, στη δεύτερη συνεχόμενη Σύνοδο των Πρυτάνεων, με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η πολιτική ηγεσία έδωσε προς διαβούλευση τα δύο νομοσχέδια που ρυθμίζουν επείγοντα θέματα στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της Έρευνας και Καινοτομίας.

Τόσο ο υπουργός, Νίκος Φίλης, η αναπληρώτρια υπουργός, Σία Αναγνωστοπούλου όσο και ο Γ. Γραμματέας του υπουργείου, Γιάννης Παντής, ενημέρωσαν τους πρυτάνεις ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται πως στην αναθεώρηση του προϋπολογισμού, μετά από διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, θα έχει ως προτεραιότητα την οικονομική ενίσχυση των Πανεπιστημίων. Ανακοινώθηκε ότι οι συζητήσεις με τη ΔΕΗ βαίνουν προς τη θετική ολοκλήρωσή τους, αφού φαίνεται ότι γίνεται δεκτό το αίτημα του υπουργείου τα Πανεπιστήμια να ενταχθούν εφεξής στους μεγάλους καταναλωτές και άρα να έχουν μειωμένο τιμολόγιο.

Οι πρυτάνεις εξέφρασαν την ικανοποίησή τους διότι η κυβέρνηση υλοποίησε ήδη ένα μεγάλο μέρος των δεσμεύσεων που είχαν αναληφθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου κατά την προηγούμενη Σύνοδο του Σεπτεμβρίου και δήλωσαν ότι είναι στη διάθεση του υπουργείου για την πρωτοβουλία του να ξεκινήσει ευρωπαϊκή εκστρατεία, ώστε με συμμαχίες με όλες τις χώρες και τα Πανεπιστήμια, να ζητηθεί η εξαίρεση του χώρου της Παιδείας από τις μειώσεις πόρων λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Για το Δελτίο Τύπου σε μορφή doc πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.