poster chaniaΤο Μουσείο Καζαντζάκη (ΜΝΚ) συνεχίζει το ταξίδι του για τη φετινή σχολική χρονιά με δεύτερο σταθμό τα Χανιά. Την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 θα βρίσκεται στην Οικία (Μουσείο) Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα των Χανίων.

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, στις 7.00 μ.μ., στο κτίριο των Διοικητικών & Επιστημονικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος (Μέγαρο Ειρηναίος Γαλανάκης) θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση εκπαιδευτικών, όπου και θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι δράσεις του.

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, στις 10π.μ., στην Οικία (Μουσείο) Ελευθερίου Βενιζέλου θα υλοποιηθούν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 3 έως 12 ετών.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν είναι:

 

«Αναφορά στον Γκρέκο»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 3 έως 6 ετών
Ώρα διεξαγωγής: 10.00 π.μ. – 11.00 π.μ. | Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25-30

Ο Νίκος Καζαντζάκης «αφηγείται» τη ζωή του μέσα από το βιβλίο Αναφορά στον Γκρέκο, συστήνοντας την οικογένειά του, ανακαλώντας αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία, ταξιδεύοντας σε μακρινές χώρες. Ποιος ήταν ο πατέρας του; Ποια μυρωδιά θυμίζει τη μητέρα του; Μέχρι πού ταξίδεψε; Μέσα από μυρωδιές, γεύσεις, τραγούδια και ζωγραφιές, τα παιδιά ανακαλύπτουν τα πιο κρυφά μυστικά της ζωής του Καζαντζάκη.

«Αναζητώντας το χαμένο βιβλίο…»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 7 έως 12 ετών
Ώρα διεξαγωγής: 11.30 π.μ. – 13.00 π.μ. | Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25-30

Τι βιβλία έγραφε ο Νίκος Καζαντζάκης; Ποιος είναι ο Μέγας Αλέξανδρος; Ποια ιδέα κουβαλάει ο καπετάν Μιχάλης; Τα παιδιά γνωρίζουν τα βιβλία του συγγραφέα και ανακαλύπτουν τους Καζαντζακικούς ήρωες, τις ιστορίες και τα ιδανικά τους. Αλήθεια… ποιο βιβλίο θα έγραφε ο Νίκος Καζαντζάκης για τον φίλο του Ελευθέριο Βενιζέλο;

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε με:

Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΜΝΚ, Αλεξάνδρα Μαραβέλια
2810 741689 | [email protected]

Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Οικία Βενιζέλου, Ρία Μαρκουλάκη
28210 -56008 | [email protected]

Δείτε την αφίσα εδώ…

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.