ypdvmth_newΣε ιδιαίτερα οικείο κλίμα πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Θεοδόση Πελεγρίνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο υφυπουργός Παιδείας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για θέματα που εντάσσονται στις αρμοδιότητες του (διεθνή-ευρωπαϊκά θέματα, βιβλιοθήκες, ομογενειακή εκπαίδευση, διαπολιτισμικά σχολεία).

Μεγάλο μέρος της συζήτησης τους αναλώθηκε για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν με αφορμή το έτος Αριστοτέλη όπως ορίστηκε από την Unesco.

Ο υφυπουργός ζήτησε την συνδρομή του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να ανακαινιστεί το ελληνικό σπίτι στη Σορβόννη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανταποκρίθηκε στο εθνικού χαρακτήρα αίτημα δηλώνοντας ότι θα εμπλακεί ενεργώς.

Για το Δελτίο Τύπου σε μορφή doc πατήστε εδώ.

Προηγούμενο άρθροΗ απαξίωση των κομμάτων
Επόμενο άρθροΤο Μουσείο Καζαντζάκη ταξιδεύει… στα Χανιά!
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.