OIELEΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛ: Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΥΠΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ (ΚΑΤΑ 37% ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!)– ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΗ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων για το 36ο Συνέδριο της ΟΙΕΛΕ στο μεγαλύτερο σωματείο της Ομοσπονδίας στη χώρα, τον ΣΙΕΛ Αθήνας. Ο θριαμβευτής των εκλογών ήταν η συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμμετοχή ιδιωτικών εκπαιδευτικών στις εκλογές του ΣΙΕΛ την τελευταία δεκαετία και, αν αναλογιστεί κανείς τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες (τη μείωση του αριθμού των συναδέλφων λόγω των απολύσεων και το κλίμα φόβου που έχει επικρατήσει σε ορισμένα ιδιωτικά σχολεία), μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει αυτή την εκλογική διαδικασία ως μια από τις μαζικότερες στην ιστορία του κλάδου. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στις περσινές εκλογές για την εκλογή ΔΣ του ΣΙΕΛ ψήφισαν 711 εκπαιδευτικοί, ενώ φέτος ψήφισαν 978 συνάδελφοι (αύξηση ποσοστού συμμετοχής 37%!)

Το πέρας αυτής της διαδικασίας βρίσκει την Ομοσπονδία ισχυρή και ενωμένη όσο ποτέ. Πλέον μπορούμε, έχοντας την αμέριστη στήριξη των συναδέλφων, να διεκδικήσουμε τα δίκαια και τις κατακτήσεις του κλάδου που ισοπέδωσε την τελευταία πενταετία η νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων: την επαναφορά της εποπτείας της ιδιωτικής εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας, τη νομιμότητα της λειτουργίας των σχολείων μας, την αξιοπρέπειά μας ως λειτουργών της εκπαίδευσης, την προστασία του αγαθού της εκπαίδευσης από τον κίνδυνο της ακραίας εμπορευματοποίησης.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις εκλογές, που συζήτησαν μαζί μας για τα προβλήματα και τις αγωνίες τους, που έδωσαν ηχηρό μήνυμα στήριξης της Ομοσπονδίας και του σωματείου. Θέλουμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους των σχολείων όπου διεξήχθη η διαδικασία για τη θερμή φιλοξενία τους.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Παράταξη Ψήφοι/Ποσοστό 2012 Ψήφοι/Ποσοστό 2015 Σύνεδροι για 35ο Συνέδριο ΟΙΕΛΕ (2013) Σύνεδροι για 36ο Συνέδριο ΟΙΕΛΕ (2016)
ΕΝΟΤΗΤΑ  71480,9% 842 (+128)87,9% (+7%) 37 44 (+7)
ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ(ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ) 364,1% 54 (+18)5,6% (+1,5%) 2 3 (+1)
ΑΣΠΙΔΕ (ΠΑΜΕ) 303,4% 32 (+2)3,3% (-0,1%) 1 1 (-)
ΡΑΚΕ (ΣΥΡΙΖΑ) 10311,7% 30 (-73)3,1% (-8,6%) 5 1 (-4)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.