151212Στην προβολή μίας εξαιρετικής ταινίας, του βραζιλιάνικου φιλμ «Το Αγόρι και ο Κόσμος» παρευρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης. Η ταινία προβάλλεται στην αίθουσα «Αλκυονίς» και στο πλαίσιο του αφιερώματος στο «18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους», το οποίο και θα διαρκέσει μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου.

Το βραβευμένο σε διεθνή φεστιβάλ φιλμ έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Νεανικό Πλάνο» και αναμένεται να προβληθεί στους μαθητές των σχολείων όλης της χώρας.

«Θέλουμε το σχολείο να γίνει ένας χώρος δημιουργίας» τόνισε ο Νίκος Φίλης και πρόσθεσε ειδικότερα για το πρόγραμμα ότι επιχειρεί «να μετατρέψει την κυρίαρχη τάση του πολιτισμού μας που είναι η κατανάλωση εικόνων σε δημιουργία πολιτισμού». Ο Νίκος Φίλης επεσήμανε ακόμα τη σημασία της συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε ανάλογα προγράμματα τονίζοντας ότι «οι εκπαιδευτικοί, με το μεράκι τους, προσφέρουν την “αναγκαία παράμετρο που θα οδηγήσει το σχολείο να βγει από την κρίση και να γίνει ένα σχολείο συνεργασίας».

Η ταινία κινουμένων σχεδίων σε σκηνοθεσία του Αλέ Αμπρεου έχει αποσπάσει διεθνείς διακρίσεις και πραγματεύεται μέσα από τη ματιά ενός παιδιού, την καταστροφή του περιβάλλοντος και την αλλοτρίωση των ανθρωπίνων σχέσεων.

Την εκδήλωσε προλόγισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, Δημήτρης Σπύρου.

Για το Δελτίο Τύπου σε μορφή doc πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.