101215_filis-raxel-2Ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, με τον Υφυπουργό Παιδείας και Έρευνας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Τόμας Ράχελ (Thomas Rachel).

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης και ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης, Παυσανίας Παπαγεωργίου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναλύθηκαν θέματα που άπτονται του ελληνογερμανικού εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος  όπως η βελτίωση εκπαιδευτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, η διασφάλιση του μέλλοντος των νέων μέσω της εκπαίδευσης και η αντιμετώπιση της κρίσης με εξωστρέφεια.  Οι στοχεύσεις αυτές  σκοπό έχουν  να ξεπεραστεί κάθε αρνητικό στερεότυπο προς όφελος ενός κοινού Ευρωπαϊκού μέλλοντος.

Με το πέρας της συζήτησης ο Νίκος Φίλης τόνισε ότι  «ευελπιστούμε σε ένα ενιαίο Ευρωπαϊκό χώρο με Δημοκρατία, Αλληλεγγύη και Ισότητα.»

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.