ΔΙΔΑΓΜΑ 1ο – ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΒΥΘΙΣΤΟ !

Πίστεψες ότι έπιασες την καλή που πρόλαβες και βγήκες σύνταξη ; Πίστεψες ότι έπιασες την καλή με τη δημόσια θέση ; Πίστεψες ότι το γιγατόννων Ελληνικό κράτος θα σε προστατεύει αβύθιστο αιώνια; Όποιος και νάσαι, θα αναγκαστείς να κολυμπήσεις στα κρύα νερά !

ΔΙΔΑΓΜΑ 2ο – Ο ΤΑΦΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ !
Εδώ θα έρχονται οι τουρίστες και οι ξεναγοί θα τους λένε για τη μεγάλη πρόσκρουση, για τις βάρκες που δε φτάνανε, για τους ρομαντικούς Di Caprio που κάτσανε στην πλώρη, για τις εύπιστες Winslet που τους ερωτεύτηκαν !

ΔΙΔΑΓΜΑ 3ο – ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΟΥ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ !
Έτσι θα είναι λιγότερο επώδυνο το κρύο νερό, ακόμη δεν θα πανικοβληθείς τόσο, όταν διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχει σωσίβια βάρκα για σένα.

ΔΙΔΑΓΜΑ 4ο – ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΣΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ !
Έτσι, όταν θα έχεις επιβιβαστεί στη σωσίβια βάρκα, θα κάνεις πως δεν βλέπεις γύρω, πως δεν υπάρχουν άλλοι με μεγαλύτερες ανάγκες, πως δεν ακολουθούν νέες γενιές, παιδιά, μωρά, ανήμποροι, γέροι.

ΔΙΔΑΓΜΑ 5ο – ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΠΡΩΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΗΝ ΕΒΑΨΕΣ !
Πάντα ήθελες να φύγεις απ΄το αμπάρι, να καβαλήσεις τα κάγκελα, να εξασφαλίσεις ακόμη την πρώτη θέση και στη βάρκα που κατεβαίνει πρώτη ! Τώρα βλέπεις τα κάγκελα να σε κρατάνε χαμηλά ενώ το αμπάρι γεμίζει νερό !

ΔΙΔΑΓΜΑ 6ο – ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ !
Σαν τα βακτήρια Halomonas titanicae που κατατρώγουν το κουφάρι του Τιτανικού μαζί με τη σκουριά. Στο τέλος όλες οι μνήμες χάνονται μέχρι το νέο ναυάγιο !

ΔΙΔΑΓΜΑ 7ο – Η WINSLET ΞΑΝΑΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ !
Η Winslet ξαναπαντρεύεται αστό, παρά τον εφήμερο έρωτα με τον πνιγμένο πλέον Di Caprio. Οι ιστορίες με αριστερόστροφους ιδεολόγους είναι μόνο για φλέρτ !

ΔΙΔΑΓΜΑ 8ο – ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑ !
Κολύμπα με όλες σου τις δυνάμεις, συνέχεια για να μην παγώσεις, και το κυριώτερο: ΜΗ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΌ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΙΝΙΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ Η ΑΝΩΣΗ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙΣ !

Προηγούμενο άρθροΔημοσιεύτηκε η τρίμηνη Ηλεκτρονική Έκδοση της Εφημερίδας από την Ένωση Βαλκανικών Πανεπιστημίων (BUA)
Επόμενο άρθροΟ Κόσμος αλλάζει, και εμείς…
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.