ypdvmth_newΗ Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων (ΕΥΕΕΔ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνειότι στο πλαίσιο υλοποίησηςτου Υποέργου 2 με τίτλο «Προμήθεια και Εγκατάσταση Η/Υ και Συναφούς Εξοπλισμού» της Πράξης «Πρόγραμμα Εισαγωγής Η/Υ και Συναφούς Εξοπλισμού σε Δημοτικά Σχολεία για μια Ψηφιακά Υποστηριζόμενη Διδασκαλία ΑΠ 1,2,3 » του ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ολοκληρώθηκε η παράδοση προμήθειας εξοπλισμού στις 1022 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  που συμμετείχαν στο Έργο, ως εξής:

Στα 198 Δημοτικά Σχολεία τα οποία είναι ενταγμένα στο Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), παραδόθηκε ένα κινητό εργαστήριο πληροφορικής, το οποίο λειτουργεί ως κινητή τάξη, για όλα τα μαθήματα. Ο εξοπλισμός του αποτελείται από δέκα φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα ειδικό τροχήλατο ερμάριο για την αποθήκευση και φόρτιση των Η/Υ, δομημένη καλωδίωση, τοπικό δίκτυο για τη σύνδεση των Η/Υ με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, καθώς και τα λογισμικά λειτουργίας.

Στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες, δηλαδή στα 174 μονοθέσια, στα 426 διθέσια και στα 224 τριθέσια δημοτικά σχολεία  παραδόθηκε ένας φορητός υπολογιστής και ο σχετικός εξοπλισμός (λογισμικά λειτουργίας, τοπικό δίκτυο, απαραίτητη δομημένη καλωδίωση).

Ο συνολικός π/υ του έργου ανέρχεται σε 2.522.227,62 €, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Ε.Κ.Τ.).

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.