Παρατείνεται έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2015 – και όχι έως τις 31 Ιανουαρίου 2016, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί – η έκθεση με τίτλο «μιλώ… τεκμήρια και μαρτυρίες», που λειτουργεί ήδη από τις 15 Οκτωβρίου στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2015, που έχει ανακηρυχθεί «Έτος Μανόλη Αναγνωστάκη», με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη γέννηση και 10 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου Έλληνα ποιητή.

Αντίστοιχη παράταση έως και τις 23 Δεκεμβρίου 2015 ισχύει και για τις ξεναγήσεις μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων Δημοτικού. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν για τον προγραμματισμό των επισκέψεων με τον κ. Κωνσταντίνο Βόγδανο, στο τηλέφωνο 2313 318593, από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες 08.00 έως 13.00.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά σπάνια χειρόγραφα, φωτογραφίες, ηχητικά ντοκουμέντα, εκδόσεις, έγγραφα και σημειώσεις, δομημένα σε «έξι + 1» ενότητες, που φωτίζουν την πολύπλευρη προσωπικότητα του Μανόλη Αναγνωστάκη και συνδέονται με καθοριστικές χρονικές περιόδους της ζωής του.

Η έκθεση λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, κατά τις ώρες 09.00 έως 16.00.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.