Screen Shot 2015-12-06 at 1.25.00 PMΗ 4η Λογοτεχνική Σκηνή που διοργανώνει το περιοδικό «Εντευκτήριο» σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την 1η Δημοτική Κοινότητα, θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2015, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» (Παρασκευοπούλου 42 και Δελφών).

            Η διοργάνωση πλαισιώνεται από την παρουσία 22 καταξιωμένων, νεότερων αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων ποιητών και πεζογράφων, από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και άλλες πόλεις και από τη συμμετοχή σκηνοθετών, χορογράφων, ηθοποιών και χορευτών.

            Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιείται στις 19.30 ακριβώς και θα περιλαμβάνει αναγνώσεις λογοτεχνικών κειμένων, performance, μουσική και προβολές.

Στην 4η Λογοτεχνική Σκηνή συμμετέχουν οι ποιητές και πεζογράφοι Αλέξανδρος Αραμπατζής (Δράμα), Νίκος Αδάμ Βουδούρης (Αθήνα), Γιάννης Ευσταθιάδης (Αθήνα), Λεωνίδας Κακάρογλου (Χανιά), Κώστας Καβανόζης (Ξάνθη), Αντώνης Κάλφας (Κατερίνη), Δημήτρης Καρασάββας (Βέροια), Ηλίας Κεφάλας (Τρίκαλα), Δημήτρης Νόλλας (Αθήνα), Δημήτρης Παπαστεργίου (Βέροια), Έρση Σωτηροπούλου (Αθήνα), Βίκυ Τσελεπίδου (Ξάνθη), Γιώργος Χρονάς (Αθήνα) και από τη Θεσσαλονίκη οι Γιάννης Βαϊτσαράς, Ειρήνη Ιωαννίδου, Γιώργος Καλιεντζίδης, Δώρα Κασκάλη, Ειρήνη Καραγιαννίδου, Ανδρέας Καρακόκκινος, Ελένη Μερκενίδου, Νικόλας Σεβαστάκης και Ολυμπία Σταύρου.

Οι performance και τα αναλόγια θα είναι αφιερωμένα στους Θεσσαλονικείς συγγραφείς Μανόλη Αναγνωστάκη (10 χρόνια από τον θάνατό του, επιμέλεια, Ιωάννα Μήτσικα) και Γιώργο Ιωάννου (30 χρόνια από τον θάνατό του, επιμ., Σοφία Παπανικάνδρου), τον Τόμας Μαν (140 χρόνια από τη γέννησή του, 60 από τον θάνατό του, επιμ., Μάρα Τσικάρα) και τον Φερνάντο Πεσόα (80 χρόνια από τον θάνατό του, επιμ., Σοφία Καρακάντζα). Μικρό αφιέρωμα θα γίνει και στον Ανταίο Χρυσοστομίδη (1952-2015, επιμ., Απόστολος Καρακάσης – Μικέλα Χαρτουλάρη).

Στα μουσικά μέρη, ο Δημήτρης Νικολούδης Θα ερμηνεύσει τρία τραγούδια σε ποίηση Μανόλη Αναγνωστάκη (πιάνο: Σάκης Λάιος) και η Μαρία Φωτίου τρία τραγούδια του Νίκου Μαμαγκάκη, σε στίχους Γιώργου Ιωάννου.

Τη Λογοτεχνική Σκηνή διευθύνει ο Γιώργος Κορδομενίδης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.