filis_anagnostopoulou“Το σύστημα δεν μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη” διαβεβαίωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

Αναφερόμενη στις αλλαγές στο εισαγωγικό σύστημα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ κ κυρία Αναγνωστοπούλου τόνισε: «Το 2016 δεν μπορεί να αλλάξει. Είμαστε στο μέσον της χρονιάς και δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει. Το 2017 αν προκύψει από τον εθνικό διάλογο να αλλάξουν οι εισαγωγικές εξετάσεις, εκεί βεβαίως θα υπάρχει όλος ο χρόνος να προετοιμαστεί ο κόσμος και να ελαφρυνθούν οι εξετάσεις».

Το θέμα των εισαγωγικών εξετάσεων των Πανελληνίων θα τεθεί επί τάπητος κατά τη διάρκεια του Εθνικού διαλόγου για την Παιδεία. Ερωτηθείσα για την πρόταση του επικεφαλής του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, κ. Λιάκου, να μην υπάρχουν εισαγωγικές εξετάσεις για τις περισσότερες σχολές η υπουργός τόνισε πως πρόκειται για «μία ιδέα δικιά του η οποία θα πέσει στο διάλογο και θα δουν οι ειδικοί τι θα προκριθεί».

«Πρέπει να πούνε τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ τι θέλουν, τι μπορούν να σηκώσουν, πώς μπορεί να γίνει, γι΄ αυτό δεν θέλω να προκαταλάβω τίποτε», επεσήμανε.

Πηγή

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.