panep. thessaliasΒόλος 9/12/2015

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 στο αμφιθέατρο Σαράτση, το ΙΑΚΑ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα Κοινωνικά Κινήματα, Νεότητα και Ηγεμονία.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν oι: Αλ. Κιουπκιολής (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, Α.Π.Θ.): Κινήματα μετά την ηγεμονία
Kινήματα όπως οι Indignados και το Occupy εκδηλώνουν ξανά σήμερα μια επιθυμία ηγεμονίας, δηλ. ανατροπής των κυρίαρχων κοινωνικών συσχετισμών και εγκαθίδρυσης μιας άλλης τάξης πραγμάτων σε ευρεία κλίμακα. Ταυτόχρονα, όμως, μεταμορφώνουν εκ των ένδον δομές της ηγεμονικής πολιτικής που ανακυκλώνουν τη μορφή της ηγεσίας, της αντιπροσώπευσης, της ενότητας και του συντονισμού δυνάμεων. Κάνουν έτσι βήματα πέρα από τη (γκραμσιανή) ηγεμονία, χαράσσοντας δρόμους για μια άλλη δημοκρατία. Γ. Πεχτελίδης (Π.Τ.Π.Ε., Π.Θ.): Νεότητα και Ηγεμονία. Λόγοι για τον κίνδυνο σε κρίσιμους καιρούς
Οι δημοσιογραφικοί λόγοι συμμετέχουν στον ανταγωνισμό για τη διεκδίκηση της ηγεμονίας και τη συγκρότηση της κοινωνικής πραγματικότητας. Ο ανταγωνισμός αφορά στον τρόπο με τον οποίο τα διάφορα πολιτικά σχήματα φαντάζονται το μέλλον, και εκφράζεται προνομιακά μέσα από τους λόγους για τη νεολαία. Σε αυτό το πλαίσιο, οι λόγοι για τη νεολαία μπορούν να ειδωθούν ως μεταφορά για τη μελλοντική οργάνωση της κοινωνίας.

Δελτίο Τύπου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.