Living_WritingPosterSΕίναι ένας ύμνος της ποίησης και όχι μόνο. Στο συμπόσιο «Living/Writing: Inner and Outer Landscapes of Irish and Greek Poets», που διοργανώνεται στις 4 και 5 Δεκεμβρίου, στη Βρετανική Σχολή των Αθηνών, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Lodz της Πολωνίας, με τη στήριξη του Ιρλανδικού Ινστιτούτου Ελληνικών Σπουδών, θα συγκεντρωθούν ποιητές, ακαδημαϊκοί και επισκέπτες από την Ελλάδα και την Ιρλανδία, για να συμμετάσχουν σε δύο βραδιές ποίησης των δύο χωρών και στις συζητήσεις που θα διεξαχθούν. Η Ελλάδα και η Ιρλανδία είναι δύο χώρες που έχουν παράλληλες ιστορικές διαδρομές ακόμα και μέχρι σήμερα, και παρόμοιους φυσικούς κόσμους –απομονωμένα τοπία και μία στενή σχέση με τη θάλασσα- που διαμορφώνουν παρόμοιους χαρακτήρες. 

Το συμπόσιο είναι ανοιχτό για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος IRELLAS (The Greek Connection: Irish Poets and Contemporary Greece) από την Δρ Joanna Kruczkowska, από το Πανεπιστήμιο του Lodz, σε συνεργασία με την καθηγήτρια Ευαγγελία Σακελλίου, Πρόεδρο του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.