Βρισκόμαστε στους Ελληνιστικούς χρόνους κι εντεύθεν.

Η Ελληνική χερσόνησος αποτελείται από σπαράγματα πολιτισμών που πασχίζουν να επιβιώσουν.
Η κατακερματισμένη Ελλάς δέχεται εναλλασσόμενους κατακτητές, Ενετούς, Γαλάτες, Φράγκους, Οθωμανούς, Ρώσσους, Άγγλους, Γερμανούς, πειρατές. Παράλληλα, αρχίζουν να σμιλεύονται επιπλέον ιδιότητες στο σκαρί του Έλληνα. Το τελικό μόρφωμα, εκτός από τις θετικές ιδιότητες της πνευματικής αναζήτησης μέσω της τέχνης, της φιλοσοφίας και της επιστήμης, περιλαμβάνει πλείστες αρνητικές :

Παραβατική προσκόληση στην εξουσία, παράκαμψη νομοθεσίας προς ίδιον όφελος, αφαίμαξη δημόσιων πόρων, αναξιοπιστία, συντεχνιακή συνομωσία, πελατειακή δουλοπρέπεια προς τους θεσμούς του κράτους, κρατική κουταλοφορία, ημετερισμός, αναξιοκρατία, φαυλοκρατία, και άπειρες άλλες.
Στη σύγχρονη θεωρητική φυσική, αναζητείται ο ένας υπέρτατος φυσικός νόμος που περιλαμβάνει όλους τους γνωστούς και ο οποίος ενοποιεί τα πεδία δυνάμεων, ηλεκτρομαγνητικό, βαρυτικό, ασθενές πυρηνικό κ.λ.π.
Ποιος είναι λοιπόν ο υπέρτατος φυσικός νόμος που εξηγεί τη συμπεριφορά των Ελλήνων των τελευταίων έστω 100 ετών; Ποιος είναι ο νόμος του οποίου όλοι οι άλλοι αποτελούν υποπεριπτώσεις ;
Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο νόμος αυτός λέγεται « Α Ν Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α »
Ανασφάλεια, ότι τελειώνουν τα τρόφιμα γιαυτό τρεχάτε στα S/M στις κρίσεις να σωθείτε !
Ανασφάλεια, ότι μας παίρνουνε τη γη άρα επενδύστε σε οικόπεδα κι ακίνητα !
Ανασφάλεια, ότι ΘΑ ΕΚΤΕΘΏ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ άρα πιάνω αμπάριζα στο ΣΊΓΟΥΡΟ δημόσιο !
Ανασφάλεια, ότι θα με ορίζουν, οπότε για να ορίζω εγώ, ασκούμαι από την κούνια μου να είμαι υποτελής σε κόμμα, μπας και με σώσει το κόμμα προστάτης !
Ίσως δεν έχει ανακαλυφθεί το Higgs Μποζόνιο της φυσικής, το λεγόμενο «σωματίδιο του Θεού» αλλά έχει σίγουρα ανακαλυφθεί το «ανασφαλειόνιο» το σωματίδιο της συμπεριφοράς των Ελλήνων !


Αρθρογραφία:Η ελαφριά πλευρά της ζωής

 

Προηγούμενο άρθροΤι μπορεί να είναι ένα βιβλίο;
Επόμενο άρθροἘκ Προγραμματισμοῦ, Σχεδιασμοῦ, Δημιουργικότητος, ἄρχεσθαι
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.