Η φυσική προβλέπει, ότι όταν ένα σύστημα απομονωμένο δεν διαθέτει ξεχωριστές και διακριτές τιμές ενέργειας σε σχέση με άλλες χαμηλότερες τότε οδηγείται σε αφανισμό.
Αντίστοιχα, στις κοινωνίες, όταν ένα απομονωμένο κράτος δεν διαθέτει ξεχωριστούς επιφανείς της εμπροσθοφυλακής τότε οδηγείται σε αφανισμό.
Η φυσική προβλέπει ακόμη, ότι είναι δυνατό να υπάρξει ενεργειακό περιεχόμενο σε ένα σύστημα, το οποίο όμως περιεχόμενο δεν μπορεί να αξιοποιηθεί, λόγω της μέτριας τιμής δυναμικών, δηλαδή λόγω της ανυπαρξίας ροής ενέργειας. Αυτή η στασιμότητα ενέργειας χαρακτηρίζεται με θερμοδυναμικούς όρους, «Θερμικός θάνατος»
Στην Ελλάδα, υπάρχει άφθονο ενεργειακό περιεχόμενο σε επίπεδο επιστημονογνωσίας, καινοτομίας, ευρηματικότητας, τεχνογνωσίας όμως παραμένει στάσιμο και ανεκμετάλλευτο, λόγω της κυριαρχίας της μετριότητας σε όλους τους τομείς. Εδώ και δεκαετίες, η χώρα τελματώνεται από την επέλαση των μετρίων. Αντίθετα, στην αρχαιοελληνική δημοκρατία, γνώριζαν, ότι υποχρέωση της πολιτείας είναι η ανάδειξη των αρίστων !
Με την προώθηση των αρίστων σε θέσεις υψηλών δυναμικών, εξασφαλίζεται η ροή ενέργειας που είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της Ελληνικής ζωής.
Όμως οι μέτριοι έχουν καλά οργανωμένο μυστικό σχέδιο για να διατηρήσουν τη μετριοκρατία σε όλα τα επίπεδα.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ότι όταν τύχει καθημερινά να συναναστραφούμε ξεχωριστούς ανθρώπους, τότε αυτοί μας διαφεύγουν γιατί απλά όλοι μας έχουμε χάσει το κριτήριο διάκρισης των σπουδαίων, αφού ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΜΕ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΩΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ!
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΙΩΝ !
Ο Γιάννης Ιωαννίδης στο TEDx Athens του Σεπτεμβρίου, περιγράφει τον αργό θάνατο των Ελλήνων τον οποίο προβλέπει για το 2050 !
Σύμφωνα με τον ερευνητή, η αναξιοκρατία και η έκπτωση αριστείας πληγώνουν» την Ελλάδα
«Η έλλειψη αριστείας είναι η κύρια αιτία που δεν μπορεί η χώρα μας να αξιοποιήσει τους ανθρώπους της και αυτή είναι μια κατάσταση που δυστυχώς ανατροφοδοτείται. Η έκπτωση της αριστείας δημιουργεί περισσότερη έλλειψη αριστείας»

Προφανώς οι Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό, γιατί εκεί υπάρχει γόνιμο έδαφος για ανάδειξη της αριστείας.
Ότι βιώνουμε σήμερα, δεν είναι απλά το αποτέλεσμα της φαυλότητας που εκπορεύεται από την πολιτεία.
ΟΤΙ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΘΕΡΜΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ !


Αρθρογραφία:Η ελαφρια πλευρά της ζωής

 

Προηγούμενο άρθρο12.280 οι συνολικές προσλήψεις αναπληρωτών στην Π.Ε. μέχρι σήμερα
Επόμενο άρθροΙστορία και Αισθητική: Παραδείγματα από τον Καβάφη (ΙΑΚΑ)
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.