ekpa*Ακαδημαϊκός υπεύθυνος*: Γεράσιμος Κολαΐτης, Παιδοψυχίατρος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

*Συντονίστρια εκπαίδευσης*: Τερψιχόρη Κόρπα, Παιδοψυχίατρος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης ΔΕΠΥ

*Φορέας Υλοποίησης*: Ιατρική Σχολή Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή θεωρητικής και πρακτικής γνώσης στην έγκαιρη και έγκυρη ανίχνευση, παραπομπή, διαγνωστική αξιολόγηση, διαχείριση και αντιμετώπιση περιπτώσεων νηπίων, παιδιών και εφήβων που παρουσιάζουν Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).

Στα οφέλη για τους εκπαιδευόμενους, πλην της χορήγησης ενός έγκυρου Πιστοποιητικού Μετεκπαίδευσης, συμπεριλαμβάνονται:
– Βελτίωση των γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων στην έγκαιρη και έγκυρη αναγνώριση, διαγνωστική αξιολόγηση και αντιμετώπιση της ΔΕΠΥ νηπίων, παιδιών και εφήβων.
– Δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και στρατηγικών ανάμεσα στους εκπαιδευόμενους διαφόρων ειδικοτήτων μέσω της διάχυσης της γνώσης με απώτερο στόχο την θέσπιση ενιαίων κριτηρίων παραπομπής, ανίχνευσης, διαγνωστικής αξιολόγησης και διαχείρισης της ΔΕΠΥ νηπίων, παιδιών και
εφήβων.
– Μεγαλύτερη εστίαση στην έγκαιρη ανίχνευση και στην έγκυρη διαγνωστική αξιολόγηση μέσω χρήσης διεθνώς αναγνωρισμένων πακέτων εργαλείων ανίχνευσης, διαγνωστικής αξιολόγησης και διαχείρισης περιστατικών ΔΕΠΥ σε νήπια, παιδιά και εφήβους.

*Η δήλωση συμμετοχής γίνεται ΜΟΝΟ μέσω e-mail με την αποστολή του Βιογραφικού σας.* Μπορούν να υποβάλλουν απόφοιτοι ΑΕΙ – ΑΤΕΙ, κυρίως επαγγελματίες από το χώρο της ψυχικής & γενικής υγείας, της ειδικής αγωγής & εκπαίδευσης και της αποκατάστασης. Τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων, θα είναι κατά σειρά η επαγγελματική εμπειρία σε συναφή αντικείμενα, οι μεταπτυχιακές σπουδές, το επίπεδο γνώσης αγγλικής γλώσσας, ο βαθμός βασικού πτυχίου.

Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από ΣΥΝΤΟΜΟ βιογραφικό σημείωμα, όπου θα πρέπει να αναφέρονται απαραιτήτως: επαγγελματική εμπειρία ειδικά την τελευταία πενταετία, τυχόν μεταπτυχιακοί τίτλοι, επίπεδο επάρκειας στην αγγλική γλώσσα, βαθμός βασικού πτυχίου. Τα πιστοποιητικά για τα παραπάνω, θα πρέπει να είναι διαθέσιμα, εφόσον σας ζητηθούν.

*Για τη διασφάλιση της ποιότητας και της εκπαιδευτικής αξίας του προγράμματος, ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.*

– *Το συνολικό κόστος φοίτησης είναι 420 €. *
– Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεως είναι η *Παρασκευή 18/12/2015*.

Oι προγραμματισμένες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του Προγράμματος και η αναλυτική θεματολογία βρίσκονται στα συνημμένα αρχεία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Για την καλύτερη άσκηση των εκπαιδευομένων, θα υπάρξουν υπο-ομάδες στις ενότητες 3, 5, 6, 8 (οπου συμπεριλαμβάνονται οι ώρες πρακτικής).
Στις ενότητες 1, 2, 4, 7, 9, 10 παρακολουθούν οι ομάδες συγχρόνως.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ : ΟΜΑΔΑ 1 Ή ΟΜΑΔΑ 2: κυρίως για άτομα από Αττική ή κοντινές περιοχές. Στην ΟΜΑΔΑ Π θα προτιμηθούν άτομα από την περιφέρεια (θα δεχτούμε από Αττική ή κοντινή επαρχία, μόνο αν υπάρξουν κενές θέσεις)

*Σημαντικές ημερομηνίες: *έως 18/12/2015, προθεσμία υποβολής αίτησης
έως 28/12/2015, απάντηση αποδοχής ή απόρριψης συμμετοχής στο Πρόγραμμα (σε κάποιες περιπτώσεις ίσως προηγηθεί συνέντευξη με τον υποψήφιο)
έως 11/01/2016, καταβολή α’ δόσης διδάκτρων (140 ευρώ)
έως 11/03/2016, καταβολή β’ δόσης διδάκτρων (140 ευρώ)
έως 13/05/2016, καταβολή γ’ δόσης διδάκτρων (140 ευρώ/εξόφληση).

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να έχετε μέσω email ή τηλεφωνικής επικοινωνίας.
———————————————–
*ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ*:
e-mail: depy.uoa.gr[at]gmail[dot]com
τηλ.: 2132013225, κα Νατάσα Καλύβα, 11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.(από 5/10/2015)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.