aggelaki-roukΤο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας στο πλαίσιο του μαθήματος της «Συγκριτικής Θρησκευτικής Λογοτεχνίας» συνεχίζει τις παρουσιάσεις σύγχρονων Ελλήνων λογοτεχνών με θέμα:

«Το μεταφυσικό και υπαρξιακό στοιχείο στην ποίηση».

Προσκεκλημένοι ομιλητές:

Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ (ποιήτρια)

Χάρης Βλαβιανός (ποιητής, διευθυντής του περιοδικού Ποιητική)

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 12:00. Αίθουσα Οπτικοακουστικών Μέσων της Θεολογικής Σχολής (2ος όροφος), Πανεπιστημόπολη Άνω Ιλίσια.

Σύντομες βιογραφικές αναφορές

Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ (ποιήτρια)

Η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε μετάφραση-διερμηνεία στη Σχολή Μεταφραστών και Διερμηνέων στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης (αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά). Έχει εκδώσει 16 ποιητικές συλλογές. Το 1962 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο της πόλης της Γενεύης. Το 1985 τιμήθηκε με το Β΄ Κρατικό Βραβείο ποίησης και το 2000 τιμήθηκε με το Βραβείο Κώστα και Ελένης Ουράνη. (Ακαδημία Αθηνών). Επίσης το 2014 βραβεύτηκε με το Μεγάλο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου της. Πλούσιο είναι και το μεταφραστικό της έργο: έχει μεταφράσει Ρώσους, Άγγλους, Ιρλανδούς και Αμερικάνους ποιητές. Τέλος τα ποιήματά της
έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Χάρης Βλαβιανός (ποιητής, διευθυντής του περιοδικού Ποιητική)

Ο Χάρης Βλαβιανός γεννήθηκε στη Ρώμη το 1957. Σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και πολιτική θεωρία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Είναι ποιητής, δοκιμιογράφος και μεταφραστής . Διδάσκει Ιστορία και Πολιτική Θεωρία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Deree) και «δημιουργική γραφή ποίησης» σε κύκλους σεμιναρίων των Εκδόσεων Πατάκη. Διηύθυνε το περιοδικό Ποίηση επί 15 χρόνια. Σήμερα διευθύνει το νέο περιοδικό Ποιητική. Έχει μεταφράσει αμερικανική και αγγλική λογοτεχνία. Τόσο το ποιητικό του όσο και το δοκιμιακό του έργο έχει μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες.

– Πληροφορίες

Κίρκη Κεφαλέα, Αναπλ. Καθηγήτρια
Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πανεπιστημιόπολη, 15784, Άνω Ιλίσια.
Τηλ-Fax: 210-7275817
e-mail: kkefalea[at]soctheol.uoa[dot]gr
Ιστοσελίδα: http://users.uoa.gr/~kkefalea/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.