pelegr_franceΥφυπουργός Παιδείας κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Christophe Chantepy και το Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Mikael Hautchampστη Γαλλική Πρεσβεία. Ο κ. Πελεγρίνης αρχικά εξέφρασε τη λύπη του και τη συμπαράστασή του προς το Γαλλικό λαό για τον τραγικό απολογισμό της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, συζήτησε με το Γάλλο Πρέσβη την ανανέωση του Μορφωτικού Προγράμματος που υπεγράφη στην Αθήνα το 1993 με βάση τη διμερή διακρατική Μορφωτική Συμφωνία. Για το σκοπό αυτό συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές η επανασύσταση της μεικτής διακρατικής επιτροπής για να εξετάσει την προώθηση της συνεργασίας.

Παράλληλα, συζήτησαν την περαιτέρω ενίσχυση  της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα της Εκπαίδευσης, όπως άλλωστε προβλέπει η «Ελληνο-γαλλική Διακήρυξη. Στρατηγική Εταιρική Σχέση για το μέλλον» που προσυπέγραψαν ο Γάλλος Πρόεδρος François Hollande και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ιδιαίτερα συζητήθηκε η αμοιβαία ενίσχυση της ελληνικής και της γαλλικής γλώσσας στο εκπαιδευτικό σύστημα των δύο χωρών. Ο κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης τόνισε την ανάγκη στήριξης της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και την επέκταση  κοινών εκπαιδευτικών δράσεων.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.