dt_img_7Έναρξη των σεμιναρίων βραχείας εκπαίδευσης, τα οποία υλοποιούνται κατά το χρονικό διάστημα 19 Νοεμβρίου 2015 έως 22 Δεκεμβρίου 2015 στο πλαίσιο του προγράμματος «Τριπτόλεμος» με τη συνεργασία του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

     Ένα από τα κομμάτια της κοινωνίας που βρέθηκε ιδιαίτερα εκτεθειμένο στις συνέπειες της κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας είναι οι νέοι. Μέσα σε αυτή την κατάσταση πολλοί νέοι αναγκάζονται να επαναεφεύρουν την επαγγελματική τους ταυτότητα προκειμένου να βιοποριστούν και να εξακολουθήσουν να υπάρχουν στον χάρτη της παραγωγικής διαδικασίας.

Η συνέπεια αυτή της κρίσης μπορεί να αποβεί θετική, εάν κατορθώσουμε να υποστηρίξουμε πρωτοβουλίες για μια επανεκκίνηση της επαγγελματικής ζωής των νέων και ανέργων που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε τομείς της παραγωγικής διαδικασίας που έχει ανάγκη η χώρα.

Το πρόγραμμα «Τριπτόλεμος» αποτελεί μια από τις πρωτοβουλίες που στηρίζουμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Στόχος του προγράμματος είναι να ωθήσει νέους και κυρίως ανέργους να απασχοληθούν και να επιχειρήσουν εναλλακτικές επαγγελματικές σταδιοδρομίες συνδεδεμένες με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Για το λόγο αυτό και έχοντας ως πρόταγμα το γεγονός, ότι η εκπαίδευση και η επιμόρφωση των νέων αποτελεί δημόσιο κοινωνικό αγαθό, χρηματοδοτούμε τις δράσεις του προγράμματος, το οποίο υλοποιείται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Μέσω του προγράμματος αυτού ως Γενική Γραμματεία Δια βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς ενισχύουμε και προκρίνουμε μια εκπαιδευτική δράση που συνεισφέρει στην αντιμετώπιση του δύσκολου προβλήματος της ανεργίας, δίνει τεχνογνωσία και διέξοδο σε νέους που αποφασίζουν καινούργιες λύσεις στο πρόβλημα αυτό και συνδέει την εκπαίδευση με την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την αποκεντρωμένη πολιτική για την νεολαία

 Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.