aithousaΚατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφισθεί το βράδυ στο πολυνομοσχέδιο με τα συμπληρωματικά προαπαιτούμενα η τροπολογία  για την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Η σχετική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών επαναφέρει την απαλλαγή των υπηρεσιών εκπαίδευσης από το καθεστώς ΦΠΑ. Προβλέπει ότι ο φόρος θα επιστραφεί σε όσους τον έχουν ήδη καταβάλλει, ενώ θα διαγραφούν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε επιχειρήσεις.

Όσοι είχαν ενταχθεί στο καθεστώς ΦΠΑ από 20/7/2015 θα υποβάλλουν δήλωση μεταβολών για την ένταξή τους στο απαλλασσόμενο καθεστώς μέχρι τις 30/12/2015.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από την κατάργηση του μέτρου προκαλείται απώλεια εσόδων 390 εκατομμυρίων ευρώ.

Το θρίλερ της επιβολής ΦΠΑ στην εκπαίδευση τελείωσε με την αντικατάσταση του μέτρου από άλλα ισοδύναμα. Ένα από αυτά είναι το ειδικό τέλος στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, ενώ επανεξετάζεται και το θέμα του φόρου στα κρασιά μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.