dimiourgiki grafiΤο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου και το Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας: Ενοχλώντας τις λέξεις διοργανώνει «Επιμορφωτική συνάντηση και βιωματικό εργαστήριο για την ποίηση και την εικόνα» με τον συγγραφέα Βασίλη Ρούβαλη την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17:00-21:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δ. Ηρακλείου (ισόγειο Δημοτικού Μεγάρου Ανδρόγεω).


Στην επιμορφωτική συνάντηση
ο Β. Ρούβαλης θα αναπτύξει το θέμα της ανάγνωσης του ποιητικού έργου σε συνάρτηση με το φωτογραφικό «κλικ», καθώς η αμφίδρομη σχέση λόγου και εικόνας δημιουργεί μια σειρά από ευφάνταστους τρόπους επαφής με τις δύο τέχνες, κατανόησης της λειτουργίας τους και πρωτότυπης έμπνευσης, για μαθητές και διδάσκοντες. Κεντρικός θεματικός άξονα της συνάντησης είναι η ποιητική εικονοποιία των: Δ. Σολωμού, Μίλτου Σαχτούρη, Επαμεινώνδα Γονατά, Γιάννη Ρίτσου και Αργύρη Χιόνη. Παράλληλα, θα συνεξεταστούν οι δυναμικές της απεικόνισης και εν γένει των οπτικοακουστικών μέσων, φωτογραφία, βίντεο και κινηματογραφικά στιγμιότυπα.

 

Στο βιωματικό εργαστήριο οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα ασχοληθούν με σύντομες, ενδεικτικές ασκήσεις βιωματικής επαφής με τη φωτογραφία και τον λόγο, μέσα από απτά δείγματα «συνομιλίας» των δύο τεχνών, στο πλαίσιο της περιοδεύουσας έκθεσης φωτογραφίας του Β. Ρούβαλη Λέξεις: Θάλασσα, Απεικονίσεις (Ηράκλειο, 20-30 Νοεμβρίου 2015).

Η Συνάντηση είναι ανοικτή σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ωστόσο για την καλύτερη οργάνωσή της παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να στείλουν ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, σχολείο, κινητό και e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]. Δεν θα γίνει ανάρτηση ονομάτων, καθώς δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συμμετεχόντων.

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων                        

Αγγελική Ζαχαράτου

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου

 Σταύρος Καλουδάκης                                   

                        

 

  

                                                         

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.