200px-Solomos_portrait_2«Νεοέλληνες ποιητές: Από τον Διονύσιο Σολωμό στον Μανόλη Αναγνωστάκη»

από τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

 Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, διοργανώνει τον κύκλο ομιλιών: «Νεοέλληνες ποιητές: Από τον Διονύσιο Σολωμό στον Μανόλη Αναγνωστάκη».

Θα παρουσιαστεί το έργο και η δημιουργική πορεία κορυφαίων ποιητών μας (Σολωμός, Καβάφης, Παλαμάς, Σικελιανός, Σεφέρης, Ελύτης, Ρίτσος, Αναγνωστάκης), από ιδιαίτερα σημαντικούς μελετητές τους.

Στην πρώτη εκδήλωση ο κ. Δημήτρης Πολυχρονάκης

θα μιλήσει με θέμα: 

«Διονύσιος Σολωμός, ένας πολιτικός ποιητής».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Ανδρόγεω, Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, ώρα 19:30.

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜA

Ο Δημήτρης Πολυχρονάκης γεννήθηκε το 1967 στο Ηράκλειο Κρήτης και εργάζεται σήμερα ως επίκουρος καθηγητής της νεοελληνικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχει εκδώσει τα βιβλία: «Ο κριτικός ιδεαλισμός του Ιάκωβου Πολυλά» (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2002), «Όψεις της ρομαντικής ειρωνείας» (Ίνδικτος, 2007) και «Πιερότοι ποιητές στην εποχή της παρακμής: Το γέλιο ως επιθανάτιος ρόγχος» (Αλεξάνδρεια, 2015), ενώ έχει μεταφράσει το δοκίμιο του Hermann Broch «Ο Χόφμανσταλ και η εποχή του» (Πατάκης, 2003). Άρθρα του για τη νεοελληνική και την ξένη φιλολογία έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.