aithousaΜε τη φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών θα αντικατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος ο ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση. Κυβέρνηση και θεσμοί συμφώνησαν στην κατάργηση του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες, αν και εκκρεμούν καποια πρόσθετα μέτρα.

Όπως όλα δείχνουν, η επιβολή ειδικού τέλους 0,05 ευρώ ανά στήλη τυχερού παιχνιδιού του ΟΠΑΠ είναι το πρώτο και βασικότερο μέτρο. Ωστόσο με δεδομένες τις επιφυλάξεις των θεσμών που φοβούνται για πτώση του τζίρου στον τζόγο λόγω αυτής της αύξησης, αναζητούνται και άλλα μέτρα που θα καλύψουν τις πιθανές αποκλίσεις.

Πάντως, το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να εκτιμά ότι το θέμα θα κλείσει χωρίς εμπλοκή και στο στο σχέδιο νόμου θα προστεθούν διατάξεις που θα ακυρώνουν τον προηγούμενο νόμο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας μετά την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα ένα από τα ισοδύναμα για την κατάργηση του ΦΠΑ στην Παιδεία να είναι η επιβάρυνση της κατανάλωσης κρασιού, με αύξηση 0,30-0,40 ευρώ στη φιάλη. 

Αναφερόμενος στις πιέσεις που φαίνεται να δέχθηκε η ελληνική πλευρά από τη Γαλλία για τη μη φορολόγηση του βοδινού κρέατος, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «αυτά ήταν το καλοκαίρι».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.