kesanΤο ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου, διοργανώνουν «Βιωματικό Σεμινάριο οκτώ (8) ωρών για την εκπαίδευση εκπαιδευτικών στο υλικό Αγωγής Υγείας ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ» ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχει εκπονηθεί από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) και τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), με εισηγήτρια  την Ειρήνη Στρατάκη, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΕΣΑΝ, Msc Πολιτική Επιστήμη & Κοινωνιολογία. 

Το ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ στοχεύει στην ανάπτυξη των ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών μέσα από τη συμμετοχή τους σε ομάδες, ώστε να αναλάβουν την ευθύνη της υγείας τους και της ζωής τους στα πεδία:

* «Κατανόηση επιρροών», 

* «Συναισθήματα», 

* «Αυτοπεποίθηση και Αποφασιστικότητα», 

* «Λήψη Αποφάσεων», 

* «Ταυτότητα και Αυτοεκτίμηση».

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε είκοσι πέντε (25) εκπαιδευτικούς κατά προτεραιότητα σε όσους έχουν αναλάβει project ή πρόκειται να αναλάβουν Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με αντίστοιχη θεματολογία κατά το σχολικό έτος 2015-2016.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΣΑΝ (Μίνωος 67 και Μιχ. Αρχαγγέλου, 4ος όροφος) σε δύο φάσεις:

Α΄ φάση: Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015, ώρα 17:00–21:00

Β΄ φάση: Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, ώρα 17:00–21:00

 

Η παρακολούθηση και των δύο φάσεων είναι υποχρεωτική.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να στείλουν τη συν. αίτηση συμμετοχής στην Υπεύθυνη ΣΔ, Αγγελική Ζαχαράτου, έως και την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 στην ηλεκτρονική διεύθυνση:[email protected].

Τα ονόματα των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 και θα σταλούν στα e-mails των σχολείων.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.