Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ εγκρίθηκε η δράση που αφορά σε μετακινήσεις διδακτικού και διοικητικού προσωπικού σε Ιδρύματα/επιχειρήσεις του εξωτερικού με σκοπό την επιμόρφωση.

Οι μετακινήσεις της δράσης αυτής αφορούν αποκλειστικά στην επιμόρφωση-κατάρτιση στο αντικείμενο ενασχόλησης και όχι σε έρευνα, διδασκαλία, συνέδριο.

Η επιλογή των αιτήσεων γίνεται από μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα κριτήρια για την επιλογή είναι:

  1. Προτεραιότητα σε όσους δεν έχουν μετακινηθεί μέσω του προγράμματος κατά τα τελευταία τρία  έτη.
  2. Προτεραιότητα στα σχέδια εργασίας που στοχεύουν στην εκπαίδευση καινοτόμων τεχνολογιών.
  3. Προτεραιότητα ενός ατόμου σε περίπτωση υποβολής αίτησης πέραν του ενός από το ίδιο Τμήμα και  για παρόμοιο πρόγραμμα, για να δοθούν ίσες ευκαιρίες σε όλα τα Τμήματα (με βάση το κριτήριο της αντιπροσωπευτικότητας των Τμημάτων και όχι της αναλογικότητας του αριθμού των υποψήφιων ανά Τμήμα).  Σ’ αυτή την περίπτωση προηγούνται οι χαμηλότερες βαθμίδες ΔΕΠ.
  4. Προτεραιότητα στα σχέδια εργασίας των οποίων  οι οργανισμοί υποδοχής είναι εταιρείες ή επιχειρήσεις και κατόπιν τα Ανώτατα Ιδρύματα.

Το ποσό που εγκρίθηκε μπορεί να χρηματοδοτήσει περίπου 45 μετακινήσεις για διδακτικό και διοικητικό προσωπικό συνολικά, η κατανομή των οποίων θα καθοριστεί από την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων των δύο κατηγοριών των υποψηφίων. Προτεραιότητα θα δοθεί στο διοικητικό προσωπικό σύμφωνα με τη στρατηγική του Ιδρύματος για τον εκσυγχρονισμό των διοικητικών υπηρεσιών.

Η διάρκεια της επιμόρφωσης θα πρέπει να κυμαίνεται από 2-5 ημέρες συν 2 ημέρες το μέγιστο για τη μετακίνηση από και προς το εξωτερικό και πρέπει να υλοποιηθεί έως τις 15 Μαΐου 2015.

Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι -αφού έρθουν σε επαφή με τους φορείς (Ιδρύματα/Επιχειρήσεις) όπου πρόκειται να μετακινηθούν, ώστε να εξασφαλίσουν την αποδοχή τους- να υποβάλουν τις αιτήσεις τους το αργότερο έως τις 4 Δεκεμβρίου 2015 (καταληκτική ημερομηνία παραλαβής) στο Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Οι οδηγίες και όλα τα σχετικά έντυπα για την υλοποίηση των μετακινήσεων είναι ανηρτημένα στην ιστοσελίδα του Τμήματος Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων http://www.eurep.auth.gr και στους συνδέσμους Επιμόρφωση Διδακτικού Προσωπικού ή Επιμόρφωση Διοικητικού Προσωπικού.

Οι μετακινούμενοι θα λαμβάνουν επιχορήγηση:

α) για τις δαπάνες ταξιδίου ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση και

β) για τις ατομικές δαπάνες ανάλογα με τη χώρα υποδοχής.

Σημειώνεται ότι η επιχορήγηση σκοπεύει να αντισταθμίσει τις πρόσθετες δαπάνες κινητικότητας (ταξιδίου και ατομικές δαπάνες) στη χώρα υποδοχής και δεν αποσκοπεί στην κάλυψη του συνόλου των δαπανών που συνεπάγεται η μετακίνηση στο εξωτερικό.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.