POIHSH-2016-724x1024Tο «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» προκηρύσσει για πρώτη φορά τον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό ανέκδοτης και αδημοσίευτης ποιητικής συλλογής για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Ισμήνης Χρυσοχόου-Κάρτερ προς τιμήν του ποιητικού και δημοσιογραφικού έργου του αείμνηστου συζύγου της, Γιώργου Κάρτερ, διαπρεπούς διανοούμενου, δημοσιογράφου και διευθυντή της ΕΡΤ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν άτομα ελληνικής ή κυπριακής υπηκοότητας, από 20 έως 38 ετών, ανεξαρτήτως σπουδών. Η ποιητική συλλογή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 15 ποιήματα. Η συμμετοχή γίνεται με ψευδώνυμο και γνωστοποιούνται τα πραγματικά στοιχεία μόνο των βραβευθέντων. Τα έργα κρίνονται από πενταμελή κριτική επιτροπή πανεπιστημιακών και συγγραφέων εγνωσμένου κύρους. Η πρώτη συλλογή θα λάβει χρηματικό βραβείο, ποσού 3.000 ευρώ, ενώ δύο συλλογές θα λάβουν τιμητική διάκριση. Τα ονόματα των μελών της κριτικής επιτροπής ανακοινώνονται με τη δημοσιοποίηση του αποτελέσματος.

Περισσότερες πληροφορίες και η αναλυτική προκήρυξη με τους όρους συμμετοχής παρέχονται καθημερινά 9.00-17.00 στα γραφεία της Διεύθυνσης του Ιδρύματος, καθώς και στην ιστοσελίδα www.laskaridou.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.